Festivalul-concurs „Colinde, colinde e vremea Colindelor”

964

Vineri, 23 decembrie, 2016, la biserica „Schimbarea la Faţă” din Chişinău a avut loc etapa finală a Festivalului-concurs „Colinde, colinde e vremea Colindelor”, cu participarea  colectivelor corale din clasele cu profil muzical-coral din mun. Chişinău.

Obiectivele concursului au fost atât promovarea tradiţiior sărbătorilor de iarnă – repertoriul colindelor de iarnă, cât şi valorificarea potenţialului artistic al colectivelor corale.

Acest festival s-a desfăşurat în două etape: etapa locală în cadrul fiecărei instituţii de învăţământ secundar general, până la data de 10 decembrie şi a doua etapă realizată de către DGETS în colaborare cu Mitropolia Moldovei, în data de 23 decembrie.

În cadrul festivalului au participat următoarele colective corale: „Fantezia”, LTPA N. Sulac; „Gloria”, LT Gogol; „Unisonul”, IPLT M. Viteazul; „Rezonans”, LTBP Hasdeu; „Lyra”, LT M. Grecu; „Doinţa”, LT N. Iorga; „Vocile Primăverii”; LT I. Creangă, Trison; LT Iu. Hasedu; „Adormaus”; LTPA M. Berezovschi; „Anastasis”, IPLT O. Ghibu.

Membrii comisiei de evaluare: Preotul Grigore Costin, metodist pentru disciplina Religie Ortodoxă, sect. Buiucani şi Dna Angela Tabaran, specialist coordonator, metodist pentru educaţia muzicală şi clasele cu profil muzical-coral la DGETS au dat o înaltă apreciere colindelor interpretate, acurateţii intonaţiei şi respectării partiturii corale.

Sectorul Sinodal Învățământ Religios și Studii Teologice


Articole postate de același autor
2635

Rugăciune este întreaga viaţă

Iisus Hristos este în primul rând în fiecare din noi. Nu este un oarecare „tip de treabă”, ci este Însuşi Dumnezeu, iar Dumnezeu este în fiecare dintre noi. Este în conştiinţă, este în inimă, este în mintea noastră şi nu mă refer la o prezenţă materială. Îl găseşti pe Dumnezeu în tine dacă încerci să […]