Absolvenții liceului „Mihai Eminescu” din Anenii Noi au renunțat la ținute scumpe pentru a-i ajuta pe cei mai trişti ca ei

1491
Absolvenții liceului „Mihai Eminescu” din Anenii Noi au organizat un bal mai puțin obișnuit pentru zilele noastre. Elevii au decis să renunțe la ținutele scumpe și la luxul ce este prezent de obicei la un bal tipic moldovenesc și s-au îmbrăcat în blugi, tricouri sau rochii simple de vară.

Ideea lor are și un caracter caritabil. Au luat decizia împreună și a fost acceptată de către toți absolvenții liceului. Astfel, weekendul trecut absolvenții Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Anenii Noi au venit la bal foarte modest îmbrăcați. Au venit în blugi, tricouri albe, sau rochițe de vară simple pe care deja le aveau procurate.

În schimb, ei au colectat o sumă de bani și au identificat împreună o familie cu 6 copii, din localitate, ce are nevoie de ajutor. Din banii colectați, elevii le-au procurat mobilier, reuşind să ajute şi altor persoane.

Balul de absolvire al elevilor din Anenii-Noi a semanat mai mult cu un concert. Tinerii s-au adunat in sala de festivitati a casei de cultura, iar acolo au cantat si au tinut discursuri in fata parintilor si profesorilor.

Cleopatra-Maria BEGA: “Si dansurile unde au fost? Pe scena, am invitat un ansamblu si au cantat doua cantece populare.”

Au venit imbracati asa cum veneau si la lectii – in blugi si rochite simple. Ei spun ca nimeni nu si-a cumparat tinuta special pentru acest eveniment.

Irina ARDELEAN: “Nimeni nu a cheltuit, am luat de acasa – cine si ce are.”

Petrecerea de dupa a fost modesta, dar zgomotoasa, povestesc ei. Nu a fost nevoie sa inchirieze un restaurant – s-au intalnit intr-o cafenea din oras ca sa-si ia ramas bun.

Nicoleta BEJENARI, ABSOLVENTA: “Mese – farfurie peste farfurie? Nu, am luat cel mai simplu meniu. Pentru ca cateva minute de lux ale noastre valoreaza o viata pentru cineva.”

Asa ca au facut economii serioase. Iar banii i-au colectat si i-au donat unor copii care au mare nevoie de ei. Robert a primit cateva mii de lei. La 14 ani, baiatul nu mai creste din cauza unor probleme grave la coloana vertebrala si are nevoie de o operatie care costa aproximativ 3 mii de euro.

Robert: “Gestul lor este minunat pentru ca m-au ajutat pe mine foarte mult, dar au ajutat si alti oameni.”

El le-a multumit cu lacrimi in ochi. Iar mama sa a fost impresionata de gestul absolventilor.

Tatiana ROTARI, MAMA: “Sa renunte la rochii ca sa ne ajute pe noi – suntem socati. Ajutorul lor este pentru noi atat de important pentru ca ne este greu.”

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: “Robert este doar unul dintre copiii care au fost ajutati de absolventii liceului Mihai Eminescu din Anenii-Noi. El a primit banii cu mari emotii pentru ca are atat de multa nevoie de ei. Si tot acest moment nepretuit de fericire a costat cat... o rochie de bal.”

O alta familie pe care au ajutat-o este a unei profesoare din Cobusca-Noua care creste 6 copii. Oamenii au primit mobila pentru bucatarie pe care nici n-au reusit sa o despacheteze, iar copiii – jucarii.

Absolventii au trecut si pe la Denis caruia i-au adus o tableta. Baiatul, care are grave probleme de sanatate, a visat atat de mult la asta, dar n-ar fi avut-o poate niciodata pentru ca familia sa nu are bani pentru astfel de gadjet-uri.

Denis COSTETCHI: “Ma ajuta la matematica, ”

Veronica CRAVTOV, MAMA: “El are multe vise pe care noi nu putem sa I le ideplinim.”

Absolventii nu au avut la bal nici macar un fotograf sau un cameraman. Asa ca amintirile lor sunt adunate in cateva filmulete facute cu telefoanele mobile. In schimb, gestul lor va ramane cu siguranta in amintirea celor pe care i-au ajutat.

surse http://protv.md/, http://diez.md/


Articole postate de același autor
3938

O lecţie despre închinare

A fost odată… Pe vremea când oamenii mari nu-i prea pricepeau pe copii (fie vorba între noi, nici acum nu prea cată să-i priceapă întru totul). A fost dar, atunci, un copilaş care se născuse fără mâini. Mămica lui fusese bolnavă, şi cum pe atunci nu prea erau bani pentru căutarea sănătăţii, n-a avut cum […]