Uniți în numele păcii

496

Protopopiatul Căușeni al Mitropoliei Moldovei a fost dintotdeauna un teren propice bunelor inițiative. De data aceasta preoții adunați întru mărturisire în incinta bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel din central raional au decis să oficieze o Sfântă Liturghie pentru unitatea bisericii și pace în țară. Despre  pace, care este valoarea supremă a omenirii a vorbit cu multă elocință protoiereul Vasile Damaschin, protopop al raionului Căușeni. În fața noilor provocări, a menționat el, biserica creștin-ortodoxă trebuie să dea dovadă de unitate și dragoste creștinească.  Acestea sunt în stare să dea încă o șansă lumii.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost urmată de un Te-Deum de mulțumire lui Dumnezeu în preajma noului an, sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului și de un parastas de pomenire a preotului Vasile Marcu, care a fost mulți ani la rând duhovnicul preoților din raionul Căușeni. Sufletul preabunului preot s-a înălțat de curând la Domnul.

În postura de duhovnic al protopopiatului Căușeni a fost ales în unanimitate preotul Gheorghe Glotea, protoiereu mitrofor, paroh al bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Zaim.

O altă inițiativă a preoților din raionul Căușeni a fost decizia de a participa la caravana de Crăciun pentru ajutorarea familiilor nevoiașe. Caravana va porni în zilele apropiate și va poposi în toate satele raionului Căușeni.

Vladimir SĂRĂTILĂ

jurnalist


Articole postate de același autor
402

„Cine ajută pe cei săraci – împrumută pe Dumnezeu” (Pilde 19, 17) „Întinde o mâină pentru Moldova” – proiect de caritate moldo-olandez, plin de realizări frumoase pentru anul 2019

  Sfântul Grigorie Teologul ne mărturisește: ”Nu-ți întinde mâinile tale la Cer, ci la mâinile săracilor. Dacă îți vei întinde mâinile la cele ale săracilor, vei apuca vârful Cerului”. Ce presupune milostenia ne-a arătat Însuși Mântuitorul Hristos în Pilda samarineanului milostiv(Luca 10, 25-37): aplecarea concretă spre cel aflat în nevoi, purtarea de grijă față de […]