Soția are nevoie sa găsească sprijin în soțul ei

1026

Fiecare soţie trebuie să ştie că atunci când este dezorientată sau încurcată o să afle întotdeauna un adăpost în iubirea soţului său. Trebuie să ştie că el o va înţelege, că se va purta cu ea foarte delicat, că îşi va folosi puterea ca să o apere.

Nu trebuie să se îndoiască niciodată de faptul că el va simpatiza cu ea în toate greutăţile ei. Trebuie ca ea să nu se teamă niciodată că va întâmpina răceală sau mustrare atunci când va veni la el ca să caute ocrotire. (Sfânta Muceniţă Alexandra, Împărăteasa Rusiei)

 

(Cum să ne întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înţelepte pentru soţ şi soţie de la sfinţi şi mari duhovnici, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, pp. 53-54)


Articole postate de același autor
1821

Învață de la furnică

Se zice că odată Timur (Timurlan, 1336 – 1405), fiind urmărit de adversari, a fost nevoit să se ascundă sub ruinele unei case. Cât a stat ascuns, el a urmărit munca unei furnici, care se necăjea să ridice pe perete un grăunte ce era de două ori mai mare ca furnica. De șaizeci și nouă […]


Foto