Tradiționalul festival ortodox ”Astăzi S-a născut Hristos!” la Ratuș r. Criuleni

757

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică, 9 ianuarie, în Casa de Cultură a s. Ratuș r. Criuleni s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox ”Astăzi S-a născut Hristos!”

Festivitatea a demarat cu salutarea participanților și spectatorilor de către Dna Preoteasă Aurelia Rotaru, Specialist Principal Secția Cultură și Turism Criuleni, părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, părintele prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale și părintele gazdă prot. Ioan Marian.

În scenă au evoluat 13 colective de ansambluri folclorice și coruri bisericești din circumscripție care i-au bucurat pe cei prezenți cu coloritul vestimentar, varietatea pieselor și măiestria interpretării.

Toți participanții au primit tradiționalii colăcei și diplome de participare.

Organizatorii aduc sincere mulțumiri gazdelor evenimentului, participanților și tuturor celor implicați în buna desfășurare a festivalului care i-a făcut pe toți să trăiască clipe de neuitat cu adânci emoții duhovnicești!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
888

Preasfințitul Episcop Ioan, a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, în catedrala episcopală a orașului Soroca

Mulţumim ţie, mărite Apostole Andrei, noi, neamurile cele de tine luminate şi de pe pământ la ceruri de tine ridicate, că de la slujirea vrăjmaşului depărtându-ne, ne-am făcut împreună locuitori cu sfinţii îngeri şi părtaşi ai slavei Domnului. (Icosul al 12-lea) Luni, 13 decembrie 2021, zi de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, […]