Tradiționalul festival ortodox ”Astăzi S-a născut Hristos!” la Ratuș r. Criuleni

368

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică, 9 ianuarie, în Casa de Cultură a s. Ratuș r. Criuleni s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox ”Astăzi S-a născut Hristos!”

Festivitatea a demarat cu salutarea participanților și spectatorilor de către Dna Preoteasă Aurelia Rotaru, Specialist Principal Secția Cultură și Turism Criuleni, părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, părintele prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale și părintele gazdă prot. Ioan Marian.

În scenă au evoluat 13 colective de ansambluri folclorice și coruri bisericești din circumscripție care i-au bucurat pe cei prezenți cu coloritul vestimentar, varietatea pieselor și măiestria interpretării.

Toți participanții au primit tradiționalii colăcei și diplome de participare.

Organizatorii aduc sincere mulțumiri gazdelor evenimentului, participanților și tuturor celor implicați în buna desfășurare a festivalului care i-a făcut pe toți să trăiască clipe de neuitat cu adânci emoții duhovnicești!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
490

„Toată nădejdea noastră spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu; Păzeşte-ne pe noi, sub sfânt Acoperământul tău!” – Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din orașul Soroca

Joi, 14 octombrie 2021, în ziua prăznuirii Cinstitului Acoperământ al Maicii Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala episcopală din orașul Soroca. La predică, Episcopul Ioan a vorbit credincioșilor despre profunzimea acestei sărbători închinată Maicii Domnului: Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este o sărbătoare și a credinţei noastre, a nădejdii oricărui […]


Foto