Zi de hram la Catedrala Episcopală a Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare din orașul Edineț

54

În ziua praznicului Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi a sărbătorii Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Catedrala Episcopală din orașul Edineț și-a sărbătorit hramul. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți, diaconi și în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale.

La final, Vlădica a felicitat credincioșii cu prilejul hramului și i-a îndemnat să urmeze exemplul Sfîntului Vasile, ocrotitorul ceresc al orașului, sporind mai mult în fapte bune și milostenie. După care, urmînd datina străbună specifică acestei sărbători, Înaltpreasfinția Sa a semănat cu grîu credincioșii, urîndu-le un nou an binecuvîntat și plin de rodiri duhovnicești.

În continuare, a fost oferit cuvîntul domnului Constantin Cojocaru, primarul orașului, care a mulțumit la rîndul său Ierarhului și slujitorilor pentru activitatea pastorală care o desfășoară în orașul Edineț și, de asemenea, a semănat și a felicitat credincioșii cu prilejul hramului.

Apoi, toți copilașii prezenți la slujbă l-au urat și semănat după obicei pe Înaltpreasfințitul Nicodim, primind fiecare în semn de mulțumire dulciuri și cadouri.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
410

Pr. Victor Manziuc: „Taina preoției unește cerul cu pământul”

Victor Manziuc este preot la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Zăicana și preot la biserica „Minunea Arhanghelului Mihail” din municipiul Chișinău de 6 ani. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău, iar în prezent urmează studiile de masterat la specialitatea „Psihopedagogia învățământului universitar”. Dragostea față de copii l-a determinat să predea religia, educația […]


Foto