Sfințirea unei noi biserici în orașul Ialoveni

444

În Duminica a XIV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 18 septembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba de sfințire a Sfântului Prestol și a interiorului noii biserici „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din orașul Ialoveni.

În timpul Liturghiei, parohul bisericii, prot. Dumitru DAMIAN, cu prilejul a 45 ani de slujire preoțească, a fost decorat, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu ordinul „Sfântul Ierarh Petru Movilă”, gr.III, iar ctitorii și binefăcătorii au primit ordine și diplome arhierești.

Tuturor celor prezenți, Episcopul Ioan a adresat mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR cu ocazia sfințirii bisericii.

La sărbătoarea târnosirii bisericii, alături de cler și credincioși, au venit președintele raionului Ialoveni, Dl Mihai SILISTRARU și primarul orașului, Dl Sergiu ARMAȘU.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1383

Slujbă sobornicească la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

În urma raportului înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2018, s-a hotărât prin Decizie Sinodală ca, prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, să fie cinstită cuviincios, prin slujbă sobornicească, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț. Din 2018 încoace, deja al […]