Motivele ascunse pentru care Steve Jobs nu își lăsa copiii să se atingă de iPad

34110

În cadrul unui articol al ziarului The New York Times, reporterul Nick Bilton a declarat că l-ar fi întrebat mai demult pe Jobs: „Cu siguranță copiii dumneavoastră sunt îndrăgostiți de iPad, nu-i așa?”

„Nu au folosit niciodată astfel de gadgeturi. La noi acasă avem grijă să limităm expunerea copiilor la tehnologie. În special în Silicon Valley, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevărat trend printre rândurile directorilor şi inginerilor IT care îşi protejează odraslele de efectele tehnologiei. Mai mult, îşi trimit copiii la şcoli non-tech, aşa cum este Şcoală Waldorf din Los Altos, care elimina complet folosirea computerelor în procesul de educaţie, concentrându-se exclusiv pe metodele clasice de predare şi învăţare", a explicat Jobs.

Chris Anderson, dierctorul executiv al al companiei 3D Robotics explică motivele pentru care cei care lucrează în astfel de industrii îşi ţin copiii la adăpost de cele mai noi invenţii.

“Acţionăm aşa pentru că am asistat la pericolele tehnologiei din prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, aşa că nu vreau ca şi copiii mei să fie afectaţi”, a declarat Anderson.

Dacă adulţii au devenit dependenţi de iPhone sau alte astfel de gadgeturi, e normal să ne gândim că cei mici se pot dezvolta cu probleme daca sunt înconjuraţi de astfel de aparate. Fie că vorbim despre probleme de anxietate sau comunicare, ori chiar afecţiuni fizice, probleme de ochi şi dureri de cap.

Aşadar, dată viitoare când mai reflectezi asupra modului în care ai vrea să-ţi educi copiii, recomand să te gândeşti bine dacă atunci când le înmânezi un gadget le faci un bine sau, mai degrabă, un rău. În loc să-i educi de mici în spiritul tehnologiei, poate ar fi mai bine să-i scoţi de mâna afară şi să te joci cu ei la aer liber.

S-ar putea să te urască acum pentru asta, dar cu siguranţă vor ajunge să-ţi mulţumească mai târziu. Sunt convins că, odată cu înaintarea în vârstă, cu toţii regretăm timpul pierdut în lumea virtuală, timp pe care l-am fi putut petrece bucurându-ne de natură, de soare şi de compania oamenilor în carne şi oase, şi nu a eroilor din jocurile video.

sursa secretele.com/


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1051

Ediția a IX-a a Festivalului-concurs raional al Cîntecului pascal cu genericul „Hristos a Înviat” în satul Berlințî, Briceni

Învierea Domnului este centrul și temelia credinței creștine. Prin Învierea Sa din morți, Hristos Domnul, biruind porțile morții și ale iadului, deschide pentru toți cei care vor crede în numele Lui poarta veșniciei, ca Unul ce s-a făcut pentru noi începător al vieții cerești. De aceea, Sărbătoarea Paștilor este pentru credincioși praznicul desăvîrșirii și încununării […]