Comemorarea Marii Uniri la liceele ”Onisifor Ghibu” din capitală și ”Alexandru cel Bun” din or. Sângera

199

În data de 1 decembrie, dl Igor Bercu și pr. Octavian Moșin, membri ai Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, USM, au participat la activitățile prilejuite de comemorarea Marii Uniri desfășurate în liceele ”Onisifor Ghibu” din capitală și ”Alexandru cel Bun” din or. Sângera.

Cadrele didactice și elevii au evocat personalități și evenimente legate de actul Unirii din 1918.

Profesorii de la USM au încurajat implicarea tinerilor în cunoașterea istoriei și identității noastre, precum și elogierea vrednicilor înaintași ai neamului.

Totodată, 25 de profesori din aceste instiuții au primit diplomele de participare la cursurile de formare continuă, organizate de către Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, România, care au fost transmise prin cadrele didactice de la USM.


Articole postate de același autor
164

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a slujit la Hramul Bisericii Spitalului de Urgență din municipiul Chișinău

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat sâmbătă, 25 decembrie, Sfânta Liturghie la Hramul Bisericii „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” a Spitalului de Urgență din municipiul Chișinău Programul liturgic din ziua Hramului a debutat cu sfințirea picturii interioare a sf. lăcaș, după care a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Din soborul de preoți […]


Foto