În Duminica Înfricoșatei Judecăți, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

499

Pe 27 februarie 2022, în Duminica lăsatului sec de carne, numită și duminica Înfricoșatei Judecăți, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către slujitorii și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii  Ierarhul dimpreună cu slujitorii și credincioșii prezenți au înălțat către Dumnezeu rugăciuni și cerere pentru pace și înțelegere între popoare.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul, a ținut un un consistent cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic (Matei 25,), care relatează momentul Dreptei Judecăți din ziua de apoi.

După rugăciunea „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitat pe toți credincioșii cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghiei, oficiată de Prot. Ștefan Rîmbu, iar la strană au dar răspunsurile liturgice Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1249

Întâlnirea tinerilor la Școala de vara de pe lângă mănăstirile Hîrbovăț, Răciula și Frumoasa

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni si Nisporeni, în perioada 9 – 11 august 2021, la Mănăstirea Hîrbovăț se desfășoară, la a III-a ediție, Școala de vara pentru tineri, tema de discuție în acest an este: Care sunt prioritățile în începerea vieții de familie. Activitatea este ghidată de Preot Vadim Corostinschi, Președintele Sectorului Eparhial […]


Foto