Să existăm prin credință. Sfințirea Instituției Publice Gimnaziul Trinca

1348

Moto: „Omul are nevoie de sfințirea materiei pentru a primi lucrarea lui Dumnezeu”.

Purtătorul Chipului și Asemănării dumnezeiești – Omul, de când e venit pe lume, nu încetează a-și căuta Creatorul, râvnind mereu cu viața-i creștinească, să se apropie de Dânsul pentru a-L cunoaște, a-L vedea cu ochii sufletului, pentru a se înrudi cu El. Această râvnită căutare de tot ce e frumos și sfânt, apărută pe pământ odată cu omenirea, – luminoasă și nobilă aspirație a omului ce l-a însoțit oricând, dăinuiește peste vremuri, păstrându-și vigoarea și actualitatea până-n zilele noastre.

Mântuitorul Isus Hristos a zis: „Fără Mine nu puteți face nimic”, iar un proverb popular glăsuiește: „Omul sfințește locul”. Aceste gânduri mărețe au ghidat administrația Gimnaziului Trinca să realizeze o misiune importantă pentru întreaga comunitate. În după-amiaza zilei de 07 noiembrie 2016, preotul-paroh al Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Trinca, protoiereul Vasile Roșca, a oficiat slujba de sfințire a Gimnaziului Trinca. La eveniment au participat dl Anatolie Gudumac, primarul s. Trinca, dna Ludmila Ciobanu, medic de familie OMS Trinca, dna Tatiana Gudumac, directorul grădiniței din localitate, dna Lilia Grib, directorul Școlii Sportive „Atlet” din s. Trinca, foști pedagogi ce și-au desfășurat activitatea în instituție și întregul corp didactic al gimnaziului.

Cu bucurie și dragoste în Hristos, protoiereul Vasile Roșca i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, adresandu-le, în final, un frumos și demn de urmat cuvânt de învățătură: „Apropierea de Dumnezeu se face prin cunoștință, prin știință, prin înțelepciune și prin rugăciune”.

Mesaje emoționante au expus oaspeții de onoare ai acestui eveniment, și anume dna Guțu Elena, fost manager al instituției și dna Ciobanu Ludmila, medic de familie, remarcând importanța acestui eveniment divin atât pentru școală, cât și pentru biserică.

Cu un mesaj de felicitare și recunoștință au venit managerii instituției, dna Lambarski Angelia, directorul gimnaziului și dna Stîngaci Silvia, director adjunct pentru instruire, mulțumind tuturor pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment de suflet și trăire duhovnicească. În final, dna Lambarski Angelia, a menționat: „Este scris: Omul nu va trăi numai cu pâine, ci și cu orice cuvânt rostit de Dumnezeu”.

Lambarski Angelia, directorul Gimnaziului Trinca

Stîngaci Silvia, director adjunct pentru instruire Gimnaziul Trinca

http://www.eparhia-edinet.md/


Articole Asemănătoare
2020

Preotul Gheorghe Ivanov – taumaturgul din Stolniceni

Preotul Gheorghe Ivanov s-a născut la 25 mai 1880 în familia cântărețului Bisericii “Sf. Nicolae” din satul Chișcăreni, jud. Iași (Bălți). A fost botezat la 29 mai în biserica din satul natal de către preotul Gheorghe Țau, având nași pe diaconul Dimitrie Celan din Chișcăreni și Elisaveta, soția paraclisierului bisericii din Măgurele, Nicolae Antohi[1]. A […]

Articole postate de același autor
2325

Doar dragostea smerită este dragoste cu adevărat

Părintele Sofronie nu avea nici putere fizică, nici timp suficient, ar fi vrut să-i citească pe Sfinții Părinți. Spunea „Mă doare că nu am nici timp, nici forță, să mă adâncesc în teologia asta”. Iar Sfântul Siluan îi zicea: „Și socotești că ăsta-i lucru mare?”. Iar Părintele Sofronie a spus că a rămas rușinat, apoi […]


Foto