Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, îmbrăcată în haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc

1270

Marți, 6 decembrie 2016, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfîntul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Pentru slujitorii şi creştinii din oraşul Ungheni, acestă sărbătoare are o importanţă deosebită deoarece Catedrala Episcopală din oraşul Ungheni, îl are ca ocrotitor ceresc pe acest mare sfînt.

Anul acesta, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Sfînta Liturghie a fost săvîrşită de un Sobor ales de preoţi şi diaconi în frunte cu omagiatul zilei acesteia Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretar Eparhial.

Tot astăzi, cu binecuvântarea şi la iniţiativa Preasfinţitului Episcop PETRU, Preşedintele Swectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiaconul Victor ROTARI, în colaborare cu directorul Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră Dn Veaceaslav BABALICI, a organizat pentru 65 elevi ai instituţiei sus numite o adevărată bucurie sufletească.

Astfel astăzi, tenerii Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră au fost mărturisiţi şi împărtăşiţi de soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te Deum de Sănătate pentru omagiaţii zilei dar şi pentru toţi creştinii veniţi la slujbă.

La final Protoiereul Ștefan RÎMBU, cleric al Catedralei, a venit cu un frumos mesaj de felicitare din parte Preasfinţitului Episcop PETRU, și din partea Clericilor Catedralei.

Deasemenea cu un cuvînt de felicitare la adresa Părintelui Secretar au venit şi corul Catedralei Episcopale şi creştinii Catedralei.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole Asemănătoare
1239

Sfântul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski – Hramul Catedralei Episcopale din Ungheni

Marți, 12 septembrie 2017 Catedrala Episcopală din orașul Ungheni s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi, precum şi […]

Articole postate de același autor
1665

IPS Justinian a trecut la cele veșnice

Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a trecut la cele veșnice la 30 octombrie 2016. În seara zilei de sâmbătă, 29 octombrie 2016, Înaltpreasfinția Sa a suferit un infarct miocardic și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Baia Mare. Ierarhul s-a născut la 28 mai 1921, în satul Plopiș din județul […]


Foto