Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica reprezentanței BOM, din or. Moscova

1177

În duminica a XXIV-a după Cincizecime, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia reprezentanței Bisericii Ortodoxe din Moldova, în or. Moscova (Барашевский пер., 8/2с 4), care în această zi și-a sărbătorit hramul.

Reprezentanța oficială a BOM în or. Moscova a fost constituită prin decret patriarhal№02/1657, la data de 1.09.2015, în cadrul parohiei cu hramul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului” din or. Moscova, pentru necesitățile eclesiale ale diasporei moldovenești din capitala Federației Ruse, or. Moscova.

Vlădica Vladimir, care este și paroh al acestui sfânt lăcaș a fost întâmpinat cu multă bucurie de clericii şi credincioşii acestei biserici veniți să se roage alături de Mitropolitul Moldovei.

În cuvântul de învăţătură rostit, Vlădica Vladimir a vorbit despre istoria sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului: „Evanghelia pe care am ascultat-o astăzi a fost rânduită de Biserică spre a fi citită la toate sărbătorile închinate Maicii Domnului. Însă, la această sărbătoare numită Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Evanghelia are un accent deosebit în ceea ce priveşte legătura dintre Maica Domnului şi Cuvântul lui Dumnezeu. Totodată, Înalt Prea Sfinția Sa a subliniat importanţa lucrării sfinte pe care Maica Domnului o avea de împlinit pentru mântuirea neamului omenesc.

Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, este o chemare pentru toţi creştinii ca să se pregătească să primească sărbătoarea Naşterii Domnului, arătând că pentru orice întâlnire a noastră cu Dumnezeu într-un mare eveniment de sărbătoare necesită o pregătire, o atenţie deosebită, atât sufletească cât şi trupească”, a menționat Mitropolitul.

Tocmai pentru că sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului este prima și cea mai importantă sărbătoare din perioada postului în care ne aflăm, mulți credincioși s-au împărtășit cu Hristos prin Sfintele Taine la Sfânta Liturghie.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir s-a adresat către credincioși cu un frumos cuvânt de felicitare, în care a menționat despre unitatea exemplară a acestora și dragostea permanentă pe care o au față de cele sfinte exprimată prin fapte creștinești, menite să țină credința vie și să perpetueze valorile noastre sacre chiar și în depărtare de casă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
932

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir aniversează patruzeci și șase de ani de la hirotonia întru diacon

În urmă cu patruzeci și șase de ani, la 22 mai 1974, de sărbătoarea Aducerii Cinstitelor Moaște ale Sfîntului Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost hirotonit în treapta de diacon la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Smolensk, de către episcopul Smolenskului și Veazma Teodosie (Proțiuk). Înaltpreasfinția Voastră, Înaltpreasfințite Stăpâne, În ziua […]

Articole postate de același autor
3345

Nu te grăbi să crești!

Nu te grabi să cresti! Adultții sunt mai triști decât copiii. Nu mai văd la fel de bine, de aceea pierd multe lucruri frumoase, un răsarit de soare, o picatură de rouă, o buburuză… Trec zi de zi pe langa ele dar nu le văd. Nu mai aud la fel de bine așa că nu […]


Foto