Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Soroca de sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli

98

Mai marilor Voievozi ai lui Dumnezeu, slujitorilor Dumnezeieştii Slave, povăţuitorii oamenilor şi Căpeteniile îngerilor, cereţi pentru noi ceea ce este de folos şi mare milă, ca nişte mai mari Voievozi ai celor fără de trup. (Condac gl. 2)

Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a săvârșit luni, 21 noiembrie, Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în Catedrala Episcopală din mun. Soroca de sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Egudiil şi Varahiil.

Pentru a învinge răul ni se cere o atitudine hotărâtă asemănătoare cu aceea a Sfinţilor Arhangheli, a căror prăznuire o săvârşim azi. Adică să iubim pe Dumnezeul nostru, să iubim virtutea şi să ne opunem păcatului.Nu numai atât, în rugăciunile ce se aduc de noi să cerem ajutorul şi sprijinul Sfinţilor Îngeri spre a putea nădăjdui la câştigarea fericirii veşnice.

Cinstind îngerii îndepărtăm de la noi puterea răului şi prin aceasta cinstim pe însuşi Dumnezeu, căci El i-a cinstit mai înainte făcându-i părtaşi celor mai mari străluciri cereşti. Ei vor fi cei mai buni mărturisitori pentru noi înaintea dreptului judecător. Amin.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
132

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a condus slujba praznicală în biserica cu hramul Înălțării Sfintei Cruci din orașul Tiraspol, Transnistria. La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitului i-au coliturghisit: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de […]


Foto