Seminar de inițiere a profesorilor de religie din r-ul Ialoveni

123

În data de 26 august 2022, în incinta Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, în baza dispoziției Direcției Educație Ialoveni, a avut loc reuniunea metodică a profesorilor de religie din raionul Ialoveni. Reuniunea metodică raională a fost condusă de pr. Eugen Sprîncean, metodistul responsabil de disciplina Religie a protopopiatului și a D.E. Ialoveni.

În cadrul reuniunii metodice au fost prezentate principalele aspecte ale realizării procesului educațional la disciplina religie în baza scrisorii metodice. O atenție deosebită s-a acordat organizării Portofoliului profesorului de religie în baza Nomenclatorului documentației școlare, la fel a fost diseminată Instrucțiunea privind alegerea disciplinelor opționale aprobată de MEC în 31.05.2021.

Șeful Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei a prezentat elaborările didactice la disciplină, în special Ghidurile de proiectare la religie pentru clasele gimnaziale, precum și curricula alternative pe care ar putea să le utilizeze profesorul de religie: Curriculum la Arta comportamentului moral, Curriculum la Etica vieții de familie.

În finalul reuniunii s-a convenit realizarea unui seminar practic pentru disciplina religie în primul semestru al acestui an școlar, colaborarea cu Cabinetul metodic în vederea diseminării materialelor didactice în ajutorul profesorului de religie, s-a sugerat realizarea de către CM a unui Ghid de ore practice la religie (excursii, ore la biserică etc).

Sursa: predare-religie.blogspot.com


Articole postate de același autor
930

Liturghie arhierească cu prilejul cinstirii Icoanei Maicii Domnului de la Poceaev la mănăstirea Saharna

De sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului de la Poceaev, cu binecuvântatea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfânta Treime” din Saharna, la care au participat Arhimandritul Adrian (Baciu), starețul mănăstirii, clerul mănăstirii, dar și numeroși creștini. În cadrul serviciului divin, […]


Foto