Seminar de inițiere a profesorilor de religie din r-ul Ialoveni

451

În data de 26 august 2022, în incinta Liceului Teoretic „Andrei Vartic”, în baza dispoziției Direcției Educație Ialoveni, a avut loc reuniunea metodică a profesorilor de religie din raionul Ialoveni. Reuniunea metodică raională a fost condusă de pr. Eugen Sprîncean, metodistul responsabil de disciplina Religie a protopopiatului și a D.E. Ialoveni.

În cadrul reuniunii metodice au fost prezentate principalele aspecte ale realizării procesului educațional la disciplina religie în baza scrisorii metodice. O atenție deosebită s-a acordat organizării Portofoliului profesorului de religie în baza Nomenclatorului documentației școlare, la fel a fost diseminată Instrucțiunea privind alegerea disciplinelor opționale aprobată de MEC în 31.05.2021.

Șeful Cabinetului metodic al Mitropoliei Moldovei a prezentat elaborările didactice la disciplină, în special Ghidurile de proiectare la religie pentru clasele gimnaziale, precum și curricula alternative pe care ar putea să le utilizeze profesorul de religie: Curriculum la Arta comportamentului moral, Curriculum la Etica vieții de familie.

În finalul reuniunii s-a convenit realizarea unui seminar practic pentru disciplina religie în primul semestru al acestui an școlar, colaborarea cu Cabinetul metodic în vederea diseminării materialelor didactice în ajutorul profesorului de religie, s-a sugerat realizarea de către CM a unui Ghid de ore practice la religie (excursii, ore la biserică etc).

Sursa: predare-religie.blogspot.com


Articole postate de același autor
1282

Gânduri pentru familia de astăzi

De mici tot punem întrebări. Vine vremea când ne întrebăm: ce este dragostea, căsătoria, familia?… Cred că cel mai mult tinerii vorbesc despre dragoste şi, în acelaşi timp, o trăiesc întâia oară. Ferice de cel ce a simţit dragostea părintească, cel ce îşi iubeşte prietenul cu adevărat, îşi întemeiază o familie din dragoste şi ajunge […]