PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba tunderii în monahism pentru o nouă călugăriță a Mănăstirii Cușelăuca

429

Vineri, 8 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba tunderii în monahism pentru o nouă călugăriță a Mănăstirii Cușelăuca, care a primit numele Maria, în cinstea Sfintei Cuvioasei Maria Egipteanca.

La slujbă au participat stareța mănăstirii Egumena VERA (Spinei) și obștea mănăstirii.

„Momentul primirii călugăriei înseamnă clipe de profundă meditație, emoție maximă şi un punct de plecare pentru o nouă formă de viețuire, de aceea se mai numește şi al doilea botez.

Ceremonia intrării în monahism este o slujbă deosebită, unică în felul ei. Astfel, am trăit astăzi momente speciale, deoarece toți cei care ne-am asumat viața monahală, ne aducem aminte de jurământul pe care l-am depus fiecare înaintea Sfântului Altar.

Monahiei Maria îi dorim putere, credință și ajutor de la Dumnezeu pentru a se nevoi în continuare pe această cale spre sfințenie”, a menționat PS Siluan pe contul său de facebook.

Sursa: Siluan Salari


Articole postate de același autor
1842

Sfintele Paşti şi Săptămâna Luminată ne creează o atmosferă asemănătoare cu cea din Rai

Sfintele Paşti şi Săptămâna Luminată se deosebesc mult de celelalte zile şi săptămâni ale anului, pentru că sunt numai revărsări de bucurie dinspre Dumnezeu spre om şi dinspre om spre Dumnezeu şi dinspre om spre oameni. Sfintele Paşti şi Săptămâna Luminată sunt înţelese în Biserica noastră ca fiind Raiul anului bisericesc. Sfintele Paşti şi Săptămâna […]