Minunați-vă că sunteți, minunați-vă că vă iubiți!

2406

Maică am prieten și simt că el este pentru mine pentru veșnicie, însă uneori simt că dragostea față de el se micșorează. Cum pot face ca dragostea să dăinuie mereu și care o fi cauza?

Cauza este că ești pătimașă. Noi nu trăim mereu la aceeași înălțime, nici duhovnicească, nici emoțională. Suntem ființe care ne balansăm așa sus-jos, sus-jos. Deci acceptă că ești om, acceptă că ești în mișcare și descoperă-ți bolile. Tu știi care e cauza. S-ar putea să fii geloasă, s-ar putea să fii invidioasă, s-ar putea să fii insensibilă și atunci sigur că nu îți mai dai seama. Le ajut pe femei să-și reiubească soțul spunându-le: „Imaginează-ți că moare mâine!”. Una voia chiar să divorțeze și i-am spus: „Nu mai divorța că ăsta moare într-o săptămână, că eu văd!”. Și a venit și a zis: „Maică dar e bărbatul meu, dar eu îl iubesc, dar e frumos, e deștept!”. Și-așa că, mai vindecă-te de nesimțire prin trezirea asta. Uitați-vă, minunați-vă.

Unele lucruri se întâmplă scandalos în viața mea și mă întrebam, oare de ce?... Pentru că eu sunt nesimțită și nu mă mai mir și deodată se întâmplă ceva mai scandalos și zic: „Wow!”. Și Dumnezeu zice: „În sfârșit te văd iar minunându-te!”. Minunați-vă bre, că sunteți, minunați-vă că vă iubiți! Că suntem neputincioși, suntem bolnavi, dar ne iubim. Hai! Mirare multă!

 

(Fragment din Conferința cu tema „Familia în societatea de azi”, susținută de monahia Siluana Vlad la Casa de Cultură a Studenților din Iași, 4 octombrie 2018, organizată de ASCOR Iași. Puteți urmări înregistrarea completă a conferinței aici.)


Articole postate de același autor