Prin faptele milei și ajutorării aproapelui să dobândim Raiul

2087

Aproape de porțile orașului Chișinău, de câțiva ani bucură privirile creștinilor biserica de lemn cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” – un monument istoric şi arhitectural deosebit, care a rezistat secolelor și vremurilor vitregi.

Enoriașii acestei biserici împreună cu preotul-paroh și-au propus să îndeplinească poruncile Evangheliei, nu numai prin cuvânt, dar și prin fapte, prin faptele milei și ajutorării aproapelui…

Astfel, în perioadă 21 noiembrie 2015 – 14 ianuarie 2016, la iniţiativa parohului bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, Protoiereul Sergiu Curnic, cu suportul ctitorilor și a oamenilor de bună credință au fost organizate multiple acţiuni caritabile destinate copiilor nevoiași proveniți din familiile social-vulnerabile.

În toiul sărbătorilor de iarnă, 18 familii defavorizate au primit daruri în valoare de 180 000 lei. Îndemnaţi de preotul bisericii de lemn “Adormirea Maicii Domnului” din Capitală, Protoiereul Sergiu Curnic, enoriaşii au adunat, în câteva săptămâni, acești bani şi le-au procurat copiilor produse alimentare, produse de igienă personală, îmbrăcăminte și tehnică de uz casnic. O minoră – Aliona Filip, care a fost transferată la internatul din Târnova a fost luată sub patronajul Bisericii de lemn, iar patru surori din satul Bahmut au primit în dar o casă. Locuinţa este situată aproape de şcoală şi de traseul Chişinău-Ungheni.

“Aceşti copii ne-au aşteptat plini de speranţe şi bucurii, iar în ochii lor am remarcat tristeţe şi griji, pe care un copil nu ar trebui să le aibă. Împreună am reuşit să le oferim pe lângă cadouri, zâmbete și speranţa că anul acesta se vor bucura de un Crăciun mai Bun”, a mentionat părintele Sergiu Curnic, preotul Bisericii de lemn.

Această campanie a fost o continuare a campaniei de binefacere realizată de către Biserica de lemn “Adormirea Maicii Domnului” în perioada 15 – 29 august 2015, în urma căreia au beneficiat de rechizite și uniforme școlare, echipament sportiv și produse alimentare în sumă de 100 000 lei, 48 de copii din mai multe familii social vulnerabile de la noi din țară.

sursa http://mitropolia.md/


Articole Asemănătoare
1937

Acțiuni filantropice în parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în parohia sus numită, preotul Petru CIOBANU a desfășurat în această perioadă de pandemie mai multe activități social-filantropice menite să susțină familiile social vulnerabile care se confruntă cu lipsuri materiale și au nevoie specială de ajutor. Donațiile provin din partea familiilor Turculeț Gheorghe, Pahomea Vasile și […]

Articole postate de același autor
30872

Mesaj de felicitare pentru părintele Nicolae Jelihovschi

Cu ocazia celei de-a 40 aniversări, echipa PP ,,Altarul Credinței’’ aduce calde felicitări părintelui Nicolae Jelihovschi, celui care inspiră generația tânără să Îl cunoască și să Îl iubească pe Dumnezeu, trăind credința prin faptă. Neobositului semănător al cuvântului dumnezeesc prin cântec, teatru, poezie îi dorim mulți ani, cu binecuvântare cerească, înconjurat de enoriași și apropiați. […]