Povestea tragică a vieții lui Keanu Reeves! O lecţie de urmat pentru noi toţi!

4134

Pentru a putea înţelege de ce este un om deosebit, să începem cu un sumar al vieţii lui: tatăl lui şi-a abandonat familia când Keanu avea 3 ani, şi nu s-au regăsit. Mama lui era o dansatoare cum vedeţi prin filme, prin baruri nu tocmai sofisticate. A avut 5-6 tati vitregi, şi mereu a trebuit să se mute datorită acestui fapt. A fost în mai multe licee. Este dislexic.

A avut un interes deosebit în hockey, dar visul lui de a ajunge la olimpiade a fost zdrobit de o accidentare. S-a lăsat de liceu pentru a deveni actor. Fiica lui a murit la naştere. Prietena lui a murit într-un accident de maşină. Cel mai bun prieten al lui a murit din cauza drogurilor. Nu a fost căsătorit niciodată, şi evită relaţiile.

Refuză roluri mari dacă i se pare că personajul este prea violent. A renunţat la 90% din salariu pentru filmul The Replacements pentru a putea juca alături de Gene Hackman. În trecut, a renunţat la 2 milioane de dolari pentru a putea juca alături de Al Pacino în The Devil's Advocate. Îşi donează majoritatea câştigurilor financiare carităţii, şi oamenilor din spatele scenei. Cea mai apropiată persoană în prezent este sora lui, care are leucemie. Banii rămaşi sunt dedicaţi facturilor medicale pentru tratamentul sorei lui. A spus despre el: "Îmi pare rău că existenţa mea nu este prea nobilă sau sublimă".

"Nu pot deveni o parte a lumii în care soții își îmbracă soțiile ca pe niște femei ușuratice, punând în vizor lucrurile care ar trebui să fie prețuite. O lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate și te poți încrede în oameni doar numai atunci când spun" Promit!".

O lume în care femeile nu își doresc copii, iar bărbații nu își doresc o familie. În care fraierii se consideră de succes stând la volanul unui automobil care aparține tatălui său și oricine are un pic de influență încearcă să îți demonstreze că ești un nimeni. În care oamenii pretind cu ipocrizie credința în Dumnezeu, stând cu sticla de alcool în mână, fără a fi cât de puțin devotați religiei lor. În lumea în care conceptul geloziei este rușinos, iar modestia este un dezavantaj. În care oamenii au uitat despre iubire, căutând doar cea mai bună opțiune. O lume în care oamenii aruncă toți banii pentru a-și repara mașina la prima zgârietură, fără a economisi nici bani, nici timp, iar singuri arată atât de patetic, încât doar mașina lor scumpă mai poate să ascundă această realitate. În care tinerii cheltuie pe băutură banii părinților, în cluburi de noapte, strâmbându-se sub efectul unor sunete primitive, iar fetele se îndrăgostesc de acești fraieri. În care femeile și bărbații demult nu se mai deosebesc și toate astea la un loc se numește "libertatea de alegere", dar cei care aleg o cale diferită automat sunt niște înapoiați și despoți. Aleg calea mea și păcat că nu am găsit aceeași înțelegere în oamenii la care cel mai mult am sperat ... "

Este cunoscut mai ales pentru Matrix. Succesul fenomenal al trilogiei l-a propulsat în categoria celor mai bine plătiți actori de la Hollywood. Dar nu și al celor mai fericiți. De altfel, mass media de peste ocean folosește de multe ori cuvântul "trist" atunci când se referă la el. Și am văzut mai sus și de ce. Cu toate astea, nu pierde nicio ocazie de a dărui celor din jur. A făcut cadou echipei care a lucrat la Matrix o sumă colosală (75 de milioane de dolari) pentru că, după cum spune el glumind, "l-au făcut să arate bine". Asta după ce oferise fiecărui cascador cu care a colaborat în timpul filmărilor din Australia câte o motocicletă Harley Davidson, de 9.000 de dolari.

Când lucra la The Lake House, a auzit din întâmplare o discuție între două garderobiere. Una se plângea că-și va pierde casa dacă nu plătește douăzeci de mii de dolari. În aceeași zi, Keanu i-a transferat femeii în cont suma respectivă. Și a donat foarte mulți bani spitalelor care tratează leucemia. Este printre puţinele supervedete care trăiește într-un apartament relativ modest, și nu într-un conac.

În 2010, câteva fotografii au făcut înconjurul lumii. De ziua lui, Keanu a intrat într-o cofetărie și și-a luat o brioșă cu o singură lumânare pe ea. Pe care a mâncat-o chiar în fața localului, oferind câte o cafea trecătorilor care se opreau să-i vorbească. Mulți au crezut atunci că ceva nu este în regulă cu el. Alți au înțeles, însă, că e felul lui de a-și serba aniversarea alături de oameni obișnuiți.

Există 50.000 de oameni ai străzii în zona în care se afla Los Angeles, făcând acest lucru o reală problemă. Majoritatea lumii trece pe lângă ei, sau le oferă mărunţiş, adesea tratându-i ca un fel de neoameni. Dar Keanu Reeves nu este 'majoritatea lumii'. În Septembrie 1997, Keanu, care acum valorează milioane de dolari, a decis să-şi petreacă o dimineaţă alături de un astfel de om al străzii, vorbind, povestind, şi tratându-l ca pe un egal. Lăsând la o parte faptul că nu a fost dezgustat de condiţiile mai puţin decât ideale în care trăia omul, faptul că cineva stă de vorbă cu aceşti oameni năpăstuiţi nu este ceva ce se întâmpla foarte des, cu atât mai puţin în afara unui program dedicat acestui scop.

Majoritatea oamenilor celebri călătoresc pentru a face asta, sau aşteaptă până când o caritate pe care o sponsorizează organizează un eveniment în acest sens.

Keanu pur şi simplu trăieşte conform princiipilor sale, şi nu are nevoie de petreceri sau recunoaştere pentru a fi darnic, bun, şi în general un om de treabă.

Aceste fotografii reprezintă felul cum oricare dintre noi ar trebui să se poarte cu oamenii, chiar dacă dăm peste sute de milioane de dolari.

Acest om care a trecut prin mai multe tragedii decât majoritatea apucăm toată viaţa a reuşit să-şi păstreze cea mai importantă calitate: UMANITATEA.

Este un exemplu deosebit, şi demn de urmat.

sursa ortodoxiatinerilor.ro


Articole postate de același autor
909

Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Întâistătătorului i-au coliturghisit Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și ecleziarh al Catedralei, împreună cu clericii Catedralei mitropolitane. Sfânta Evanghelie de astăzi ne istoriseşte că, pe când Iisus intra în […]