Patriarhul Chiril: chiar şi un mic ajutor poate convinge o femeie să renunţe la avort

2143

Preasfintiti arhiepiscopi, episcopi si parinti, iubiţi fraţi şi surori în Hristos Domnul!

1 iunie este marcată ca Zi Internațională pentru Protecția Copiilor.  Această dată fiind totodată menită să ne reamintească de marea responsabilitate faţă de tânăra generație, încredințată nouă de către Creator.

Nu întâmplător Sfânta Scriptura ne se spune că fiii sunt sunt moştenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui (Ps. 126, 3), subliniind faptul că, datorită acestei mari binecuvântări dumnezeiesti, omul are şansa să se facă părtaş unei noi vieţi.

Cu toate acestea, vorbind despre protecția copiilor, oamenii uită adesea că grija pentru bunăstarea copilului, nu este un subiect de discuţii filosofice sau reflecţii abstracte, dar reprezintă una din probleme de bază a contemporanietăţii. Și primul lucru care mă îngrijoreză în acest sens, în calitate de Patriarh şi Întâisătător al Bisercii este problema avortului.

Doar datele statisticilor oficiale ar fi în stare să ne îngrozească: numai în anul 2015 în ţara noastră au fost efectuate 746 000 de întreruperi de sarcină, totodată este greu să ne imaginăm numărul real a avorturilor înfăptuite.

Avortul a devenit un dezastru național, în fiecare an, luând viața a mai mult de un milion din compatrioții noștri. Sunt convins că unul dintre cei mai importanți pași pentru a depăși această problemă este să acordăm ajutor complet şi la timp femeilor în situaţii de criză.

Biserica are cel mai important rol în rezolvarea acestei probleme, creând centre speciale care acordă ajutor femeilor însărcinate sau cu copiii. Chiar şi un mic ajutor poate convinge o femeie să renunţe la avort sau la decizia de a-şi părăsi copilul la maternitate.

Vreau să vă îndemn să ajutăm femeiile aflate în situaţii dificile şi să susţinem inţiativa Bisericii de a crea noi centre sociale. Donaţiile colectate vor fi direcţionate către Departamentul Sinodal pentru caritatea bisericească și slujirea socială care va prelua responsabilitatea pentru distribuirea fondurilor și organizarea  centrelor de ajutor umanitar.

†  KIRIL Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii

traducere Victoria Botnari

sursa pravoslavie.ru


Articole postate de același autor
562

Duminica înaintea Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală din orașul Soroca

În Duminica înaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului), Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Soroca. La Liturghie s-au rugat numeroși credincioși soroceni veniți pentru a-i cinsti pe Sfinții Părinți după […]


Foto