Noul Patriarh al Bulgariei a fost întronizat la Catedrala din Sofia

263

Preafericitul Părinte Daniil, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, a fost întronizat duminică, 30 iunie 2024, după-amiază la Catedrala „Sfântul Alexandru Nevski” din Sofia, în cadrul unei ceremonii la care au participat delegați ai Bisericilor Ortodoxe surori.

Întronizarea a avut loc la scurt timp după ce Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales în demnitatea de Patriarh al Bulgariei, cu un total de 69 de voturi.

Ceremonia de întronizare a inclus:

  • prezentarea istoricului Bisericii Ortodoxe Bulgare și a alegerii noului patriarh de către Episcopul Gherasim de Melnik, secretarul Sfântului Sinod;
  • ⁠înveșmântarea noului patriarh cu însemnele patriarhale
  • ⁠o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Bulgare
  • ⁠așezarea noului patriarh în tronul patriarhal
  • ⁠discursuri

La întronizare noului Patriarh al țării vecine, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis că se roagă ca Domnul să îi dăruiască „pace, bucurie și mult ajutor” ca să păstorească Biserica Ortodoxă Bulgară, „pe calea mântuirii, spre slava Preasfintei Treimi și a întregii Ortodoxii”.

Preafericitul Părinte Daniil, noul Patriarh al Bulgariei, a participat în 2019 la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Români din Craiova, iar în 2022, a fost prezent la Sfânta Liturghie, prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale din București.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
968

Vernisarea Expoziției „MONUMENTELE BASARABIEI FURATE”

Echipa noastră vă invită la vernisarea Expoziției „MONUMENTELE BASARABIEI FURATE”, eveniment ce va avea loc duminică, 1 august 2021, cu începere de la ora 13.00 în incinta Muzeului Național de Istorie din Chișinău. Expoziția cuprinde 31 de roll-up-uri (standuri) unde sunt redate informații și fotografii din campania de restaurare/restabilire a monumentelor românești din R. Moldova […]