Pelerinaj pedestru la hramul de vară al Mănăstirii Călărășeuca

1831

La 19 august 2016, de praznicul Schimbării la Față, iarăși am scris un rînd în istoria pelerinajelor în Țara de Sus. În această mare sărbătoare, cu inimile pline de bucurie și cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, pas cu pas atingeam imaginar meleagurile mănăstirii Călărășeuca. Soarele cu razele sale ne mîngîia trupurile, iar preoții la rîndul lor sufletele. Dragostea în Domnul nici în acest an nu ne-a lăsat bătuți să învingem distanța, ca adevărații ostași ai lui Dumnezeu.

În frunte cu blagocinul r. Dondușeni, pr. Veaceaslav Matiescu,  au condus turma ca adevărați păstori pr. Vasile Albot, pr. Oleg Străinu, pr. Nicolae Negrescu, pr. Valeriu Cucereavîi, pr. Gheorghe Gavrilța, pr. Ghenadii Țîbulica, pr. Lucian Serdeșniuc și pr. Mihail Lisnic. Pentru recuperarea puterilor am făcut și popasuri. Cu deosebită căldură ne-au întîmpinat satele Moșana, Briceni și  Sauca. Cu puține puteri în mîini și picioare, dar cu rugăciuni în inimă și minte ne apropiam de mănăstire. La orele 20.00, cu cîntari de mulțumire ne-au întîmpinat maicile. Deosebita atmosferă dădaea fiori atît copiilor, cît și celor maturi. Scopul de a ajunge la mănăstirea Călărășeuca la hramul de vară în cinstea Sf. Ierarh Mitrofan, ca și în alți ani, a fost atins și de aceea eram cu toții bine dispuși.

 


Articole Asemănătoare
1621

Sărbătoarea hramului de vară în cinstea Sfîntului Ierarh Mitrofan la Mănăstirea Călărășeuca

În Duminica a XI-a după Ciniczecime și ziua prăznuirii Aflării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Mitrofan, primul Episcop al Eparhiei de Voronej (1832), Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca și-a sărbătorit hramul de vară al bisericii aflate sub ocrotirea spirituală a acestui sfînt Ierarh. În ziua hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de către […]

Articole postate de același autor