Peste 50 de tineri au participat la pelerinajul organizat în cadrul Şcolii de vară de la USM

1954

Universitatea de Stat din Moldova desfăşoară în aceste zile o şoală de vară pentru elevii claselor a XII –a din republică. În cadrul acestei universități de vară, elevii au posibilitate să participe împreună cu profesorii și studenții la activități interesante și utile pentru dezvoltarea lor personală și formarea unor abilități necesare pentru o viitoare carieră.  

În după-amiaza zilei de 21 august tinerii au avut posibilitatea să participe la un pelerinaj organizat de părintele Octavian Moşin, parohul bisericii "Întâmpinarea Domnului", din incinta USM, la două sfinte aşezăminte din republică: mănăstirile Butuceni şi Curchi.   

Tinerii s-au adunat la biserica universitară, unde părintele Octavian le-a relatat despre istoria acestui lăcaş, menţionând, că este o biserică în care se regăsesc mulţi tineri, aici înălţând rugăciuni comune, cunoscându-se unii pe alţii, şi participând la diverse activităţi oraganizate de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova.       

Prima destinaţie a fost Complexul Orheiul Vechi, în cadrul căreia a fost vizitată mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”. Tinerii au aflat mai multe despre istoricul acestei mănăstiri şi au avut posibiliatea să se bucure de peisajele pitoreşti ale acestui complex monastic de pe malurile stâncoase ale râului Răut.

La mănăstirea Curchi tinerii s-au bucurat de o primire călduroasă din partea obştii monahale a mănăstirii, în special cea a arhim. Iov (Cristea), primind atât hrană sufletească prin cuvintele de învăţătură ascultate, cât şi hrană trupească prin participarea la agapa frăţească oferită de mănăstire.

 

 
 
 
 
 
 
 

Articole Asemănătoare
1818

„Fiule, iertate sunt păcatele tale!” – duminica a VI-a după Rusalii la Biserica Întâmpinarea Domnului, USM

În duminica a VI-a după Rusalii, la Biserica Întâmpinarea Domnului. USM slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de un sobor de preoţi în frunte cu preotul paroh Octavian Moşin. Alături de slujitorii capelei universitare s-a rugat şi Ieromonahul Ignatie (Calancea), nevoitor al mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Butuceni, r. Orhei. Pr. Ignatie, a adresat celor prezenţi […]

Articole postate de același autor
1153

Preotul Andrei Rusu: Nu contează când mergem la cimitir pentru a-i pomeni pe strămoșii noștri, dar cum o facem – cu credință, bunăcuviință și dragoste față de aproape

În Republica Moldova, în mod tradițional, în cea de a opta și a noua zi după Înviere este marcat Paștele Blajinilor, sărbătoare de pomenire a celor duși dintre noi, când toată lumea merge la cimitire pentru a-i comemora pe cei răposați. Cum să-i pomenim însă pe înaintașii noștri, în condițiile actuale de pandemie de Covid-19? […]