“O lume pentru viață”: Mitropolia Moldovei a participat la Marșul pentru Viață 2018

1008

În perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”, care a avut loc astăzi, sâmbătă, 24 martie 2018.

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, slujitorii și enoriașii mai multor parohii din capitală, în frunte cu Episcopul Ioan de Soroca, au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 – Scuarul Catedralei “Naşterea Domnului” pentru a accentua importanţa vieți și a familiei. 

În acest an, tema Marşului pentru Viaţă a fost “O lume pentru viață”. Adevărurile despre realitatea vieții umane intrauterine și despre realitatea crizei de sarcină sunt din ce în ce mai vizibile. Din ce în ce mai mulți oameni, și în special adolescenți și tineri, le cunosc, iar aceasta le schimbă viața. Dacă ne dorim un viitor, pentru țara și copii noștri, este nevoie să sprijinim femeile în criză de sarcină. Doar așa ele vor alege ce este mai bine pentru copiii lor.

"Biserica noastră dreptmăritoare întotdeauna a încurat familiile să preţuiască viaţa, să se împlinească prin naşterea copiilor, în duhul dragostei jertfelnice faţă de Hristos. Dacă suntem creștini, să fim și responsabili, să nu ne prefacem că nu cunoaștem încercările și frământărie care preced avortul.  Avortul poate fi evitat în foarte multe cazuri, când nu suntem nepăsători. Suntem oare noi responsabili când cineva din anturajul nostru constată că „nimeni nu-mi este alături, nimeni nu îmi oferă șansa de alege altă opțiune în afară de avort”? Doar așa putem vorbi de o societăte sănătoasă din punct de vedere spiritual, cu implicarea fiecăruia dintre noi, atât pentru un viitor mai bun, cât şi pentru a trăi veşnic în iubirea lui Dumnezeu", - a meţionat PS Ioan, Episcop de Soroca.

Totodată atât astăzi, cât și mâine se vor desfășura și alte activități pro-viață în mai multe localități din țară.

Marșul pentru viață este la a IV-a ediție națională. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În Republica Moldova, a fost organizat pentru prima dată la Chișinău și Orhei, în 2015.  


Articole Asemănătoare
1486

Patriarhul Chiril: chiar şi un mic ajutor poate convinge o femeie să renunţe la avort

Preasfintiti arhiepiscopi, episcopi si parinti, iubiţi fraţi şi surori în Hristos Domnul! 1 iunie este marcată ca Zi Internațională pentru Protecția Copiilor.  Această dată fiind totodată menită să ne reamintească de marea responsabilitate faţă de tânăra generație, încredințată nouă de către Creator. Nu întâmplător Sfânta Scriptura ne se spune că fiii sunt sunt moştenirea Domnului, […]

Articole postate de același autor
1934

Nu ne judecăm drept pe noi înșine

Unii pretind că sunt gata să se facă mucenici, dar nu rabdă deloc nici cel mai mic cuvânt. Făgăduiesc să se facă mucenici cei care răsplătesc aproapelui fie bune, fie rele. Bun lucru este conștiința și nu o răbdăm. Vizitiu al voințelor noastre este inima și nu ne supunem ei. Amenințăm să lovim, nevoind să […]