A murit părintele Boris Bobrinskoy

1122

Părintele Boris Bobrinskoy a trecut în veşnicie joi noaptea la vârsta de 95 de ani.

Renumitul cleric și teolog s-a născut în anul 1925, la Paris, într-o familie de emigranți ruși.

În 1944 și-a început studiile în Teologie la Institutul Sfântul Serghie din Paris.

A avut profesori renumiți precum: Pr. Georges Florovsky, Pr. Nicholas Afanasiev, Pr. Cyprian Kern și Pr. Alexander Schmemann.

După absolvirea institutului, studiile masterale le-a urmat în Atena, Grecia, având ca îndrumător pe Pr. Florovsky.

La întoarcerea în Franța, a început să predea istorie la institut, apoi, începând cu anul 1954 va deveni profesor de Dogmatică, poziție pe care a ocupat-o până în 2009.

În 1957 s-a căsătorit cu Hélène Disterlo și au avut împreună trei copii. A fost hirotonit diacon și preot în 1959.

Zece ani mai târziu a devenit parohul Bisericii Sfânta Treime, una dintre criptele Catedralei Alexandru Nevsky din Paris.

În 1987, părintele Boris a susținut doctoratul în teologie în cadrul institutului Sfântul Serghie.

Între anii 1993 – 2005 a fost decan al institutului, iar în perioada 1997 – 2007 a fost Președinte al Comisiei Teologice de pe lângă Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Franţa.

Este autorul a numeroase studii, articole şi cărţi, dintre care amintim: Taina Bisericii, Cerurile deschise, Împărtăşirea Sfântului Duh, Ce este icoana etc.

 

Foto credit: Orthodoxie.com

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
213

PS Siluan a săvârșit Pavecernița Mare cu a doua parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Biserica „Sf. Onufrie cel Mare” din s. Brăviceni, r-ul Orhei

În prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, potrivit rânduielii liturgice, în bisericile ortodoxe se citește Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, o lucrare ce depășește 250 de imn prin care oamenii își plâng starea de păcat în care se află și exprimă dorința de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos. Marți, 08 martie 2022, în […]


Foto