Prin lectura creştină, copiii vor fi mai bogați și în iubire față de ceilalți

950

„Dacă dorim să avem copiii apropiați de Hristos și de Biserică, dacă dorim ca, în tumultul vieții actuale, copiii să-și găsească liniștea, dar și modele de viețuire în Hristos, recomandăm părinților să îi îndrume pe cei mici spre lectura creștină” a afirmat Narcisa Câdă.

„Pe lângă vocabularul dezvoltat, empatie crescută, sete de cunoaștere, antrenare a creierului, toate dobândite în urma lecturii, copiii vor fi mai bogați și în iubire față de ceilalți, și în hrană spirituală, dar și în dorința de a crește duhovnicește spre dobândirea vieții veșnice”.

Preoteasa Narcisa Câdă are o experienţă bogată în misiunea desfăşurată în rândul copiilor şi tinerilor prin publicaţiile dedicate acestora. În prezent este redactor coordonator al Departamentului Carte pentru copii şi tineret – Editurile Patriarhiei. În plus, este şi mamă a patru copii.

„Prin firea lor, copiii sunt mici exploratori, dornici de cunoaștere și de experimentare a tot ce îi înconjoară. Aflați la început de drum, ei au nevoie, de modele, de ajutor în procesul cunoașterii, pentru ca aceasta să fie ziditoare de suflet, călăuzitoare în viață”, spune Narcisa Câdă.

Ea explică faptul că „un ajutor important în găsirea modelelor îl constituie lectura cu care ei intră în contact zi de zi, fie voluntar, prin cărțile alese de ei să citească, fie involuntar, prin cărțile recomandate”.

Astfel că îndeamnă la o selecţie făcută cu responsabilitate din partea părinților şi recomandă lectura creştină care ajută la dezvoltarea lor.

Narcisa Câdă a primit la finalul anului trecut, împreună cu echipa redacţională, distincţii din partea Patriarhului Daniel în semn de apreciere pentru lucrarea desfășurată în promovarea și susținerea valorilor creștine.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
723

Cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, creștini din mai multe parohii ale blagociniei Dondușeni au efectuat tradiționalul Drum al Crucii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicodim, duminică, 20 iunie 2021, de sărbătoarea “Pogorîrea Sfîntului Duh”, zeci de creștini din blagocinia Dondușeni, respectînd tradiția, au participat la pelerinajul pe jos spre Mănăstirea Rudi. Însoțiți de preoți, pelerinii au parcurs un traseu de peste 40 de km. Creștinii au fost ghidați de către blagocinul protoiereul Veceslav Matiescu, împreună […]


Foto