Prin lectura creştină, copiii vor fi mai bogați și în iubire față de ceilalți

1433

„Dacă dorim să avem copiii apropiați de Hristos și de Biserică, dacă dorim ca, în tumultul vieții actuale, copiii să-și găsească liniștea, dar și modele de viețuire în Hristos, recomandăm părinților să îi îndrume pe cei mici spre lectura creștină” a afirmat Narcisa Câdă.

„Pe lângă vocabularul dezvoltat, empatie crescută, sete de cunoaștere, antrenare a creierului, toate dobândite în urma lecturii, copiii vor fi mai bogați și în iubire față de ceilalți, și în hrană spirituală, dar și în dorința de a crește duhovnicește spre dobândirea vieții veșnice”.

Preoteasa Narcisa Câdă are o experienţă bogată în misiunea desfăşurată în rândul copiilor şi tinerilor prin publicaţiile dedicate acestora. În prezent este redactor coordonator al Departamentului Carte pentru copii şi tineret – Editurile Patriarhiei. În plus, este şi mamă a patru copii.

„Prin firea lor, copiii sunt mici exploratori, dornici de cunoaștere și de experimentare a tot ce îi înconjoară. Aflați la început de drum, ei au nevoie, de modele, de ajutor în procesul cunoașterii, pentru ca aceasta să fie ziditoare de suflet, călăuzitoare în viață”, spune Narcisa Câdă.

Ea explică faptul că „un ajutor important în găsirea modelelor îl constituie lectura cu care ei intră în contact zi de zi, fie voluntar, prin cărțile alese de ei să citească, fie involuntar, prin cărțile recomandate”.

Astfel că îndeamnă la o selecţie făcută cu responsabilitate din partea părinților şi recomandă lectura creştină care ajută la dezvoltarea lor.

Narcisa Câdă a primit la finalul anului trecut, împreună cu echipa redacţională, distincţii din partea Patriarhului Daniel în semn de apreciere pentru lucrarea desfășurată în promovarea și susținerea valorilor creștine.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1126

Întâlnire duhovnicească cu elevi și studenți la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău

Astăzi, 29 aprilie, la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, în contextul sărbătorilor pascale, parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului”, prot. Octavian MOȘIN, doctor în teologie, a avut o întâlnire duhovnicească cu elevi și studenți. În cadrul acestei întâlniri, părintele Octavian le-a vorbit copiilor despre sărbătoarea Floriilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare și despre Lunea Luminată – sărbători […]