Mesajul de felicitare al Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, adresat Preafericitului Daniel, Patriarhul României, la împlinirea vârstei de 70 de ani

212

Preafericitului Părinte Daniel,

Patriarhul României

Preafericirea Voastră,

 

Astăzi, când prin voia şi prin binecuvântarea lui Dumnezeu aţi ajuns la 70 de ani din ziua nașterii – o frumoasă şi emblematică vârstă a vieţii pământeşti, venim să Vă adresăm cele mai sincere şi mai călduroase felicitări şi urări de bine, nădăjduind cordial că şi de acum înainte, Bunul şi Dreptul Mântuitor Vă va întări şi Vă va îndruma mulţi ani sănătoşi să cârmuiţi cu înţelepciune şi pace turma iubitoare de Hristos a Sfintei Biserici Ortodoxe Române.

Ca Patriarh al României, promovați mereu dialogul, cooperarea și respectul reciproc în raport cu celelalte Biserici, arătând o grijă deosebită pentru păstrarea unității Bisericii, a dreptei credințe și a valorilor tradiționale ale Ortodoxiei.

În zi de sărbătoare, ne îndreptăm rugăciunile şi gândurile noastre cele mai alese către Preafericirea Voastră, asigurându-Vă de înalta noastră consideraţiune, pe care V-o purtăm pentru exemplul cel bineplăcut pe care îl daţi poporului iubitor de Dumnezeu, prin vorba înţelepată ce neobosit o propovăduiţi de pe amvon şi pentru fapta cea dreaptă, săvârşită în duhul Evangheliei şi în numele lui Hristos.

Întru mulţi şi binecuvântaţi ani!

 

Din numele plinătăţii Bisericii Ortodoxe din Moldova,

Cu dragoste întru Domnul,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3821

Smerenia nu înseamnă să te frângi în faţa oricui şi să accepţi orice!

Smerenia nu înseamnă să te frângi în faţa oricui şi să accepţi orice! Iisus Hristos, chipul smereniei şi al blândeţii înfruntă şi mustră pe cei mândri! Este necesar totodată să arătăm că smerenia trebuie legată de înţelepciune. Ele nu pot fi despărţite. Dacă le desparţi, greşeşti. Înţelepciunea fără smerenie duce la mândrie, iar smerenia fără […]