Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt prăznuit la Rîșcani

479

Vineri, 15 iulie 2022, cînd prăznuim pe Sfântul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove la invitația Președintelui raionului Rîșcani – dl Vasile Secrieru, în fața monumentului domnitorului din centru raional a fost săvârșită o slujbă divină.

„Celor drepți li se cuvine laudă”- spune psalmistul  David, de aceea evenimentul a început cu un Tedeum oficiat de către un sobor de preoți ai Protopopiatului Rîșcani în frunte cu  Prot. mitr. Teodor Domnița, protopop al circumscripției, la care au fost prezenți  colaboratori ai Aparatul Președintelui și Consiliul Raional Rîșcani.

Cei prezenți au elogiat viața și faptele demne de urmat a Măriei Sale Ștefan, care a fost nu doar un apărător al Țării, ctitor de lăcașuri sfinte, dar și un convins luptător pentru credința ortodoxă, iar acum în fața Tronului Dumnezeiesc mijlocește pentru noi urmașii lui.

La final după ce  cu  toții  au intonat frumosul  imn „Cînd era să moară Ștefan”,  a urmat depunerea de flori.

SFINTE BINECREDINCIOSULE VOIEVOADE ȘTEFANE ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU PENTRU POPORUL TĂU!

Protopopiatul Rîșcani

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
905

PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit de Sărbătoarea Schimbării la Față la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Schimbatu-Te-ai la Faţă în munte, Hristoase Dumnezeule, arătând ucenicilor Tăi Slava Ta, pe cât li se putea. Strălucească şi nouă, păcătoşilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Dătătorule de lumină, slavă Ţie. În ziua slăvitului praznic al Schimbării la Față, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfințitul […]