În perioada 23 – 24 septembrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

456

La 23 și 24 septembrie 2021, în Sala de tron a reședinței Patriarhale și Sinodale de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Kiril s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

În cea de a doua zi a ședinței, Sfântul Sinod a dat o apreciere vizitei Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu la Kiev.

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, la paraclisul „Toți Sfinții care în Biserica Rusă au strălucit” al reședinței Patriarhale și Sinodale de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” a fost săvârșită litia întru pomenirea nou-adormiților ierarhi: ÎPS Mitropolit Mitrofan de Lugansk și Alcevsk  (+18.06.2021) și ÎPS Mitropolit Bartolomeu de Rovno și Ostrojsk (+15.09.2021).

La final, Președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media, Vladimir Legoida, a comentat totalurile ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 23-24 septembrie 2021 au fost publicate pe site-ul Patriarhiei: www.patriarchia.ru

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la patriarchia.ru


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
415

Rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Irina, pentru ajutor în căsnicie și familie

Sfântă Mare Muceniță Irina, mireasă a lui Hristos te-ai făcut, iar pentru aceasta mai mulți regi idolatri ai înfruntat, mărturisind credința cea adevărată. Prin vitejeasca-ți răbdare arătată în prigoana urâtorilor de Dumnezeu, ai convertit pe părinții tăi trupești și pe mulți alți păgâni care au primit Botezul. Dobândind cununa muceniciei și mult har de la […]


Foto