Enoriașii Bisericii USM și voluntarii USM – alături de refugiații din Ucraina

366

Comunitatea Universității de Stat din Moldova continuă să fie alături de refugiații din Ucraina, cazați în centrele USM.

La sfârșitul săptămânii trecute, copiii refugiați, însoțiți de părinți, au fost în vizită la Biserica „Întâmpinarea Domnului” a USM, unde au asistat la slujba de duminică, iar apoi au participat la un atelier de desen.

Preotul Octavian Moșin le-a adus celor micuți suc și dulciuri. Enoriașii Bisericii USM, dar și voluntarii USM asigură colectarea donațiilor și distribuirea acestora către centrele de refugiați a USM.

Un alt voluntar implicat în susținerea refugiaților este și Ion Repeșcu, student al Facultății de Drept, care de două ori pe săptămână, din fondurile proprii, asigură necesarul de pâine pentru refugiații cazați în Căminul 19.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, copilașii refugiați în căminul nr. 19 al USM, au avut parte de o altă surpriză frumoasă din partea formației „Lume”. Artiștii, Irina și Serghei Kovalschi, au adus bucurie în sufletele refugiaților printr-un recital de cântece, iar cei mici au primit baloane și dulciuri.

USM a pus la dispoziție spații pentru cazarea refugiaților în trei locații: blocul de studii nr.6, blocul Căminului nr. 19 și Sala Sportivă din str. Gh. Asachi 62/6. Până în prezent, Universitatea de Stat din Moldova a găzduit peste 2500 de refugiați din Ucraina.

Sursa: usm.md

 


Articole postate de același autor
492

Icoana și Chivotul cu Moaștele Sfintei Matrona se vor afla la Mănăstirea Ciuflea până la 7 mai

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și cu purtarea de grijă a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstiri Ciuflea, Icoana și Chivotul cu moaștele Sfintei Fericitei Maici Matrona de la Moscova vor fi prezente în Mănăstire până pe 7 mai 2022. Ulterior, la cererea mai multor enoriași […]


Foto