Meciuri inedite în Moldova! Deţinuţii joacă fotbal cu slujitorii bisericii

1234

În timp ce pasionații fotbalului profesionist nu scapă niciun meci din Campionatul European, pe stadioanele din ţară se desfăşoară partide inedite.

Mai mulţi preoţi ai Mitropoliei Moldovei şi deţinuţi şi-au dat astăzi întâlnire pe un teren din Capitală în cadrul unui truneu experimental. Terenul complexului sportiv din sectorul Buiucani, în premieră, a fost gazda unui meci neobişnuit şi plin de culoare.

Când preluau mingea deţinuţii reacționau cu gesturi și cuvinte obscene, chiar dacă se aflau în preajma slujitorilor bisericii. Echipa preoţilor, în schimb, a fost mult mai calmă, chiar și atunci când scăpa câte o minge în poartă.

”S-a luat din copilărie ca la fiecare. Când eram mici toţi jucam juca fotbal, care baschet, care tenis, trânta. Avem câştiguri, internţtionale, pe interne, campioni de iarnă. Aici am pierdut, aşa e în fotbal unu pierde altul câştigă”, a spus preotul Bisericii din Nimoreni, Serafim.

Echipa slujitorilor bisericii a fost eliminată din competiție cu scorul de 9 la 5, chiar din primul meci.

”S-ar putea să ne va fi de folos când vom ieși la libertate. Poate ajungem să jucăm pentru o echipă de fotbal. Totul este posibil”, a declarat deţinutul Victor Bîcicov.

Rudele și prietenii deținuților nu au ratat ocazia să-și vadă și să-și susțină apropiații.

sursa publica.md


Articole Asemănătoare
2449

Cearta între doi preoţi

Cineva spunea că a asistat la o ceartă între doi preoţi. O ceartă dură, în care cei doi îşi adresau cuvinte aspre. Dar şi le spuneau cam aşa: „Eşti necinstit, Prea Cucernice Părinte”, zicea unul – „Sfinţia ta eşti un om de nimic” răspundea celălalt. Se acopăr oare aceste cuvinte: „Prea Cucernice”, „Sfinţia Ta” cu […]

Articole postate de același autor
1517

Gala Tineretului Ortodox, la prima ediţie, desfăşurată la Biserica USM

În fiecare an la 2/15 februarie este serbată Ziua Tânărului Ortodox, care este legată de praznicul împărătesc ,,Întâmpinarea Domnului”, hramul bisericii din incinta Universității de Stat din Moldova. Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, din acest an a fost inaugurată Gala Tineretului Ortodox, care se va desfășura în fiecare an în duminica dinaintea Întâmpinării Domnului. Astfel, cu […]