Meciuri inedite în Moldova! Deţinuţii joacă fotbal cu slujitorii bisericii

1450

În timp ce pasionații fotbalului profesionist nu scapă niciun meci din Campionatul European, pe stadioanele din ţară se desfăşoară partide inedite.

Mai mulţi preoţi ai Mitropoliei Moldovei şi deţinuţi şi-au dat astăzi întâlnire pe un teren din Capitală în cadrul unui truneu experimental. Terenul complexului sportiv din sectorul Buiucani, în premieră, a fost gazda unui meci neobişnuit şi plin de culoare.

Când preluau mingea deţinuţii reacționau cu gesturi și cuvinte obscene, chiar dacă se aflau în preajma slujitorilor bisericii. Echipa preoţilor, în schimb, a fost mult mai calmă, chiar și atunci când scăpa câte o minge în poartă.

”S-a luat din copilărie ca la fiecare. Când eram mici toţi jucam juca fotbal, care baschet, care tenis, trânta. Avem câştiguri, internţtionale, pe interne, campioni de iarnă. Aici am pierdut, aşa e în fotbal unu pierde altul câştigă”, a spus preotul Bisericii din Nimoreni, Serafim.

Echipa slujitorilor bisericii a fost eliminată din competiție cu scorul de 9 la 5, chiar din primul meci.

”S-ar putea să ne va fi de folos când vom ieși la libertate. Poate ajungem să jucăm pentru o echipă de fotbal. Totul este posibil”, a declarat deţinutul Victor Bîcicov.

Rudele și prietenii deținuților nu au ratat ocazia să-și vadă și să-și susțină apropiații.

sursa publica.md


Articole Asemănătoare
18266

«E ultima ta suflare. Spune-ne, există Dumnezeu sau nu?»

Cele ce urmează sunt o relatare directă despre cât erau de neclintiţi credincioşii în credinţa lor în faţa autorităţilor ateiste care îi ameninţau cu moartea. Iată cuvintele martorilor oculari: „În anii ’30 am călătorit prin toată Siberia cu ocazia unei expediţii ştiinţifice. Drumul pe care ne aflam trecea prin mijlocul unui ţinut cu desăvârşire pustiu; […]

Articole postate de același autor
2192

Zi importantă pentru enoriaşii Bisericii ortodoxe din Moldova. Fericita Agafia a fost CANONIZATĂ

Curtea Mănăstirii Cușelăuca din raionul Șoldănești a fost astăzi neîncăpătoare. Mii de enoriași din toată țara au participat la canonizarea Fericitei Agafia. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Vladimir. Creștinii spun că au așteptat această zi cu nerăbdare:  „Am așteptat această zi foarte de mult. Am auzit că ea va fi și am așteptat. Sfânta […]


Foto