Actualitate

Biserica ţine pasul cu tehnologia! Tot mai mulţi moldoveni apelează la aplicaţia „Trimite un pomelnic”

4299

Biserica ţine pasul cu tehnologia. Mai nou, acum şi pomelnicul poate fi trimis online. Serviciul electronic "Trimite un pomelnic" a fost creat special pentru cei care din anumite motive nu-l pot aduce personal la biserică.

Aplicaţia online a fost creată de călugării de la Mănăstirea Saharna şi este gratuită.

Serviciul de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului Mănăstirii Saharna a fost lansat încă în 2004, odată cu crearea paginii electronice a lăcaşului de cult. Puţini, însă, l-au folosit.

Aşa că, acum o săptămână, călugării au relansat aplicaţia, distribuind-o pe reţelele de socializare.

În doar câteva ore, pe adresa de email au venit zeci de mesaje. Cei mai mulţi "clienţi" sunt moldovenii de peste hotare.

"Gheorghe, Vera, Veronica, Cristian, Lilian şi Gheorghe". Şi mesaj: "Foarte bine că există acest serviciu. Mă aflu peste hotare şi nu am biserică ortodoxă pentru a aprinde o lumânare de sănătate sau pentru răposaţi. Vă mulţumesc pentru tot. Dumnezeu să vă aibă în pază. Rugaţi-vă pentru tot poporul nostru şi pentru pace." Cam aproape majoritatea din mesaje sunt aşa" , a spus secretarul Mănăstirii Saharna, Arhimadritul Iuvenalie.

Acestea sunt transcrise pe o foaie şi transmise unui călugăr pentru a fi citite în timpul slujbelor de sănătate sau de pomenire a celor morţi.

"Persoana, creştinul care trimite pomelnicul, el şi indică câte zile în care ar dori el să fie pomenit la slujbe şi la care slujbe. Sau la Acatist, sau Proscomedie, la Paraclisul Maicii Domnului, la Psaltire", a spus Arhimadritul Iuvenalie.

Oamenii sunt foarte bucuroşi de lansarea acestei aplicaţii şi cu drag trimit mesaje online:

"Este foarte bine, deoarece mulţi creştini nu pot merge la biserică, sunt ţintuiţi la pat, n-are cine-i îngriji şi au nevoie cineva să meargă pentru ei să se roage pentru sănătate, pentru iertarea păcatelor"

"Nu fiecare are posibilitatea să vină să viziteze locurile. Iar acum, cu acest serviciu, te asiguri că cineva se roagă pentru părinţi, rude, mamă, tată, soră, pentru cei bolnavi. Este o faptă nobilă"

"Clar că e mai bine să vii la biserică, dar dacă nu-i posibilitate, nu-i sănătate ca să te poţi să te rogi la Domnul de sus, clar că e bine că sunt careva persoane care se poate ruga pentru tine"

Pe pagina de internet a mănăstirii este accesibilă şi opţiunea "Întreabă preotul".

Credincioşii care sunt frământaţi de unele întrebări trebuie doar să completeze un formular unde indică şi adresa sa electronică la care, ulterior, slujitorul bisericii îi va trimite un răspuns.

sursa publika.md


Articole Asemănătoare
4422

Toate le vom plăti la un moment dat fiecare în parte în fața lui Dumnezeu

Nu încurcaţi biserica cu slujitorii ei şi nici pe slujitorii bisericii nu îi băgaţi pe toţi în aceiaşi oală şi îi faceţi terci. Suntem diferiţi fiecare in parte, unici fiecare in parte, toţi nădăjduind la pace şi bună înţelegere. Uitaţi-vă mai puţin prin mass- media zilele acestea, e multă ură şi dezbinare, minciună şi ipocrizie. […]

Articole postate de același autor
5585

Înjurăturile influenţează negativ imunitatea organismului uman

Omul de ştiinţă Ivan Beliavskii ani la rând a încercat să observe cum evoluează starea fizică a organizmului uman în cazul în care omul este obişnuit să înjure dar şi în cazul celor care evită acest păcat. Cercetările au fost efectuate asupra a două grupuri de oameni: primul grup era constituit din oameni obişnuiţi cu […]