Mai multe instituții spitalicești și bolnavi, beneficiari ai Proiectului „Sănătate pentru toți”

477

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor martie-mai 2021, mai multe instituții spitalicești din țară și zeci de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special, a celor neasigurate și imobilizate, din R. Moldova, au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”.

Proiectul este coordonat de Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate al BOM și se desfășoară cu susținerea partenerilor și donatorilor Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, majoritatea fiind comunități parohiale moldovenești din diaspora, precum și cu sprijinul permanent al partenerilor din Germania.

Ajutoarele medicale care constau în: medicamente, materiale pentru îngrijiri postoperatorii, scutece, pungi colectoare urină, cărucioare pentru copii invalizi și maturi, paturi pentru bolnavi, și altele, sunt acordate gratuit de către voluntarii Mitropoliei Moldovei.

De asemenea, aceste categorii de persoane beneficiază de consultanță și asistență medicală gratuită acordată de medici și asistenți medicali ai Instituțiilor medicale de stat.

Toate acțiunile social-filantropice ale Bisericii sunt efectuate cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a întregii Moldove.

Programul de acordare a acestei asistențe medicale bolnavilor este una din direcțiile principale ale Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, care a fost înființat la începutul anului 2020 de către ÎPS Mitropolit Vladimir pe teritoriul Catedralei mitropolitane „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală, reafirmând astfel misiunea și grija Bisericii noastre față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor ei.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1148

Prietenia care durează o viață

Tu când te rogi din tot sufletul pentru cel care te-a ponegrit, Dumnezeu îi înştiinţează despre nevinovăţia ta pe cei care s-au smintit din pricina bârfei. Prietenul adevărat este cel care în timpul ispitei se face părtaş fără tulburare şi fără zgomot la necazurile, nevoile şi suferinţele aproapelui, ca şi cum ar fi ale lui. […]


Foto