Mitropolitul Vladimir a întâmpinat primii colindători din acest an la Reşedinţa mitropolitană

370

În dimineața zilei de luni, 03 ianuarie 2022, ÎPS Mitropolit Vladimir a întâmpinat primii colindători care au venit să vestească Naşterea Domnului la Reședința mitropolitană din Capitală.

Grupul de colindători a fost format de copiii Corului „Theotokos” ai Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tutor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Chișinău, condus de către Dna Anghelina Usatîi.

Copiii au intonat un buchet de colinde străbune cu un profund mesaj legat de sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Cu acest prilej, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tutor celor necăjiți” l-a felicitat pe Întâistătătorul Bisericii cu sfintele sărbători de iarnă, dorindu-i să petreacă Sfintele Sărbători și noul an în pace, sănătate deplină, belșug de lumină și alese bucurii duhovnicești.

După ce au interpretat colindele, Mitropolitul le-a mulţumit copiilor pentru prestaţia artistică și le-a oferit daruri, vorbindu-le despre semnificaţiile colindelor.

„Vă felicităm pentru că păstrați tradițiile noastre creștin-ortodoxe prin vestirea mesajului Nașterii Domnului prin conținutul deosebit al colindelor. Mesajul frumos al colindelor ne îndeamnă pe fiecare să ne pregătim casele şi sufletele noastre pentru a-L primi în ele pe Pruncul Hristos. Vă dorim ca sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, să vă aducă lumină în suflet, pace și multă bucurie. Să aveți bucuria păstorilor de la Betleem, lumina îngerilor din noaptea Nașterii Domnului”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
148

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

Joi, 23 iunie 2022, în ziua pomenirii Sf. Sfințitului Mucenic Timotei și a celor împreună cu el, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Adormirea Maicii Domnului» din s. Răculești r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni. După oficierea […]


Foto