La Mănăstirea “Sf. Femei Mironosiţe Marta şi Maria” a avut loc prezentarea cărții Psaltirea Maicii Domnului în versuri

102

Miercuri, 21 septembrie, 2022,, cu prilejul sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, la Mănăstirea “Sf. Femei Mironosiţe Marta şi Maria” din s. Hagimus, r. Căuşeni a avut loc prezentarea cărții Psaltirea Maicii Domnului în versuri, semnată de Alexandra Tkacenko-Nagnibeda.

La eveniment au participat: Duhovnicul Mănăstirii PC Andrei (Cotruță), Prot. mitr. Mihail Bortă, administrator al portalului ortodox.md, Ion Găină, Directorul Casei Muzeu „Alexei Mateevici” din s. Zaim, r. Căuşeni, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Directorul Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău, Ilie Gluh, corespondent zonal „Teleradio Moldova” și alți invitați.

Psaltirea Maicii Domnului în versuri este o lucrare inedită închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Autorul lucrării, doamna doctor conferențiar universitar Alexandra Tkacenko-Nagnibeda a așternut în versuri catismele Psaltirii Maicii Domnului, cântare de laudă închinată Preasfintei Fecioare Maria, ce nu face parte din Canonul Bisericii, dar care, totuși, timp de mai multe secole a mângâiat mult credincioșii ortodocși.

Seara duhovnicească a fost înfrumusețată cu un recital de pricesne închinate Maicii Domnului, în interpretarea corulului de fete a Liceului Teoretic „Grigore Grigoriu”, profil arte (muzică), cu sediul la mănăstirea „Sf. Femei Mironosițe Marta și Maria” și a corului de fete „Apostolițele Sf. Spiridon” de la biserica „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” din Chișinău.

Psaltirea Maicii Domnului în versuri a fost editată anul acesta, având binecuvântarea PS Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan. Lucrarea este un adevărat balsam pentru sufletul oricărui creștin, mai ales în clipele grele ale vieții. Or, anume Maica Domnului, este mijlocitoarea cea mai mare a neamului omenesc în fața tronului Preasfintei Treimi.

Sursa: ortodox.md

 

 


Articole postate de același autor
136

Duminica a V-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană din Chișinău

În Duminica a V-a după Cincizecime, 17 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Biserica Ortodoxă a rânduit ca în această Duminică să fie citită pericopa Evanghelică de la Sf. Ev. […]


Foto