De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea Horăști, r. Ialoveni

394

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, a oficiat miercuri, 21 septembrie 2022, Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie praznicală în cinstea Nașterii Maicii Domnului, la Mănăstirea Sf. Knz. Vladimir din s. Horăști, r. Ialoveni.

Înaltpreasfințitul Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie în altarul de vară, amplasat în curtea mănăstirii unde i-au coliturghisit: PC Arhim. Nectarie (Gherman), Starețul Sfintei Mănăstiri, Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Protopopul bisericilor din r. Ialoveni și un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți ctitori ai Sfântului  Așezământ, obștea monahală și creștinii veniți la rugăciune să cinstească pe Născătoarea de Dumnezeu, Pururea Fecioara Maria, Mama tot neamului creștinesc.

În timpul slujbei, Înaltpreasfinitul Părinte Mitropolit Vladimir, clerul și poporul, au dat cinstire și laudă Maicii Domnului și Mântuitorului, cerând ajutor ceresc și ocrotire de relele văzute și nevăzute, după care au rostit într-un glas și într-un cuget Rugăciunea Domnească.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu niciodată nu încetează să se roage pentru noi. Niciodată nu încetează să fie mijlocitoare către Preasfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Fiul – Unul din Treime – S-a întrupat în pântecele ei, în chip minunat.

La finalul slujbei, credincioșii au ascultat cuvinte de înțelepciune despre semnificația acestui praznic și au primit binecuvântare arhierească, mergând pe la casele lor cu împăcare și bucurie curată în suflete, spre a trăi cu dăruire cuvântul Evangheliei lui Hristos.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei prezenți cu măreața sărbătoare, dorindu-le multă sănătate, ani mulți și toți în ascultare de Bunul Dumnezeu, Preasfânta Născătoare și de Sfânta noastră Biserică.

La rândul său, Părintele Arhimandrit Nectarie i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir pentru rugăciunile comune către Bunul Dumnezeu dar și tuturor credincioșilor pentru că au împărtăşit bucuria acestei sărbători.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
567

Slujba de pomenire la 40 zile de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire prot. mitr. Nicolae Gavriliță

Luni, 4 aprilie 2022, în prima parte a zilei, conducerea de vîrf a Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, în persoana Președintelui Sectorului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea împreună cu vicepreședintele, șefii de direcție și preoții militari din Direcția Ministerului Apărării sau deplasat în parohia „Nașterea […]