ÎPS Arhiepiscop Petru a participat la Sfânta Liturghie în Eparhia Donetsk, Ucraina

144

Duminică, 10 octombrie, 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în vizită în Eparhia de Donetsk ca urmare a invitației din partea Ierarhului acestei Eparhii.

Astfel, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru a luat parte la Sfânta Liturghie și unele manifestații solemne prilejuite de împlinirea a 30 ani de arhierie a Înaltpreasfințitului Ilarion (Shukalo), Mitropolit de Donetsk și Mariupol, dar și sărbătorirea a 30 ani de la înființarea Eparhiei Donetsk.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită la Mănăstirea Sviatogorsk, într-o solemnitate deosebită de Preafericitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine și un impunător Sobor de Arhierei, preoți și diaconi, în prezența a nenumăratei mulțimi de credincioși.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru se bucură de o apreciere și respect deosebit din partea Înaltpreasfințitului Ilarion, Mitropolit de Donetsk și Mariupol, cu care are și o legătură de prietenie duhovnicească îndelungată. Ca argument în această privință servește și faptul că ÎPS Mitropolit Ilarion a vizitat în câteva rânduri Eparhia noastră, îndeosebi Sfânta Mănăstire Hîncu, slujind la unele slujbe solemne ce au avut loc în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Și întrucât Mănăstirea Sviatogorsk este o mare Lavră și un loc de sfințenie deosebit, având racle cu multe sfinte moaște, Înaltpreasfințitul nostru Stăpân s-a închinat la aceste sfințenii, rugându-se, așa cum o face de fiecare dată, pentru Clerul, Cinul monahal și credincioșii din Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1297

„Rugăciune”, de Octavian Goga

Rătăcitor, cu ochii tulburi, Cu trupul istovit de cale, Eu cad neputincios, Stăpâne, În fața strălucirii Tale. În drum mi se desfac prăpăstii, Și-n negură se-mbracă zarea. Eu în genunchi spre Tine caut: Părinte, orânduie-mi cărarea!   În pieptul zbuciumat de doruri Eu simt ispitele cum sapă, Cum vor să-mi tulbure izvorul Din care sufletul […]


Foto