ÎPS Arhiepiscop Petru a participat la Sfânta Liturghie în Eparhia Donetsk, Ucraina

802

Duminică, 10 octombrie, 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în vizită în Eparhia de Donetsk ca urmare a invitației din partea Ierarhului acestei Eparhii.

Astfel, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru a luat parte la Sfânta Liturghie și unele manifestații solemne prilejuite de împlinirea a 30 ani de arhierie a Înaltpreasfințitului Ilarion (Shukalo), Mitropolit de Donetsk și Mariupol, dar și sărbătorirea a 30 ani de la înființarea Eparhiei Donetsk.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită la Mănăstirea Sviatogorsk, într-o solemnitate deosebită de Preafericitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine și un impunător Sobor de Arhierei, preoți și diaconi, în prezența a nenumăratei mulțimi de credincioși.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru se bucură de o apreciere și respect deosebit din partea Înaltpreasfințitului Ilarion, Mitropolit de Donetsk și Mariupol, cu care are și o legătură de prietenie duhovnicească îndelungată. Ca argument în această privință servește și faptul că ÎPS Mitropolit Ilarion a vizitat în câteva rânduri Eparhia noastră, îndeosebi Sfânta Mănăstire Hîncu, slujind la unele slujbe solemne ce au avut loc în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Și întrucât Mănăstirea Sviatogorsk este o mare Lavră și un loc de sfințenie deosebit, având racle cu multe sfinte moaște, Înaltpreasfințitul nostru Stăpân s-a închinat la aceste sfințenii, rugându-se, așa cum o face de fiecare dată, pentru Clerul, Cinul monahal și credincioșii din Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
442

Rugăciunea Preasfinţitului Eremei (Schimnicul) către Sfântul Mare Mucenic Pantelimon (vindecătorul de boli)

O, Mare Mucenice şi Tămăduitorule Pantelimon! Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi şi nu lăsa să rămână în noi bolile trupeşti şi sufleteşti de care suferim. Vindecă bolile pricinuite de patimile şi păcatele noastre. Bolnavi suntem noi de lene, de slăbiciune trupească şi sufletească – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem noi de dorinţe şi […]