Aduceţi-L pe Dumnezeu în viaţa voastră !

1395

Încă din momentul întemeierii sale, Biserica a privit cu speranță către voi, tinerii, deoarece sunteți prezentul și mai ales viitorul nostru. În prima sa epistolă sobornicească, sfântul Apostol Ioan vi se adresează așa: „Vă scriu vouă, tinerilor, pentru că sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean (…) Lumea trece şi pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (1 Ioan 2, 14 şi 17). De-a lungul istoriei, tinerii au dovedit că pot fi puternici şi că pot rămâne alături de Hristos. 

În societatea de astăzi a te forma şi a deveni adult a ajuns o provocare mult mai dificilă decât în perioadele anterioare.  Voi, tinerii,  sunteți expuşi mult mai multor influențe distructive şi negative, care înceracă să vă impuie cine să deveniți. Anume din aceste considerente ne dorim ca învățăturile Bisericii noastre să fie vii în viața şi trăirea voastră.

În fiecare localitate din ţara noastră există o biserică ortodoxă care are o mare deschidere pentru a-i ajuta pe tineri. Biserica nu face altceva, decât să-i împrietenească pe tineri cu Hristos. Să-i ajute ca să se ridice din păcat spre cele înalte și frumoase. Biserica îi învață pe tineri iubirea jertfelnică, consacrantă, a unuia față de celălalt. Tinerii care descoperă frumusețea trăirii  Ortodoxiei se schimbă în ființa lor, depășind totodată şi tentațiile vieții.

Adevăratul sens al trării învăţăturilor Bisericii este şi astăzi, ca şi în vremea Sfinţilor Apostoli: „să căutăm pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu” (Evrei 12, 14). Iar căutarea sfinţeniei, fiind cea mai puternică legătură a omului cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt, trebuie să înceapă anume de la vârsta tinereții, de la vârsta căutărilor la care sunteţi.

La această frumoasă etapă a vieții, a tinereții şi bucuriei, vă îndemnăm să vă întăriţi în credință, să vă apropiaţi mai mult de Mântuitorul Hristos, să-L descoperiţi în sufletele voastre şi să vă împrieteniţi cu El. Şi atunci El vă va oferi lumina și puterea pentru a vă făuri  viitorul spre care tindeţi. Prietenia cu Hristos vă va ajuta să depăşiţi toate greutăţile vieţii, să fiţi mult mai încrezuţi în ziua de mâine, fiind convinşi că-L aveţi alături pe Însuşi Dumnezeu.  

Misiunea Bisericii a fost şi va rămâne sprijinul şi ajutorul oferit tinerei generaţii  pentru ca să-şi trăiască frumos şi în bucurie vârsta, o bucurie care are la bază învăţătura Evangheliei. Iar pentru a fi cu adevărat bucuroşi, voi trebuie să împărtăşiţi şi celorlalţi ceea ce aţi primit. Să fiţi mărturisitori ai credinţei noastre, oferind o trăire convingătoare şi exprimarea acestei credinţe prin cuvânt celor cu care comunicaţi. Biserica vă cheamă pe voi, tinerii, să fiţi misionari şi mărturisitori ai iubirii lui Hristos, aşa cum Mântuitorul nostru Iisus Hristos i-a chemat pe ucenicii Săi la apostolat. Nu irosiţi darurile primite, faceţi-vă curaj şi fiţi adevăraţi ucenici ai lui Hristos, pentru ca să umpleţi de sens viaţa proprie şi a celor cu care vă veţi întâlni pe calea vieţii. Cine Îl iubește pe Dumnezeu, acela este un om puternic şi curajos, un om folositor pentru societatea în care trăiește. De astfel de tineri are nevoie Biserica şi ţara noastră.

Bunul Dumnezeu să vă ajute să fiţi curajoşi şi plini de dragoste, ca să puteţi duce cuvântul lui Dumnezeu tuturor celor care au nevoie de el.

Aduceţi-l pe Dumnezeu în viaţa voastră şi atunci ea vă va duce la Dumnezeu!

IOAN, Episcop de Soroca,

Vicarul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove

 


Articole Asemănătoare
1208

Slujbă aniversară la un an de la hirotonia întru arhiereu a PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan

În ziua pomenirii Sfântului Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei și Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova, PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Alături de Arhipăstor au coliturghisit prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, precum și un impunător […]

Articole postate de același autor
3705

„Acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post”

Căderea în păcat a protopărinților noștri a făcut posibilă pătrunderea forțelor întunericului în sufletul omului. Dacă Dumnezeu ne-ar fi înzestrat cu darul de a vedea lucrurile înfricoșătoare care de multe ori se cuibăresc în inima noastră, ne-am fi îngrozit. Astfel, dacă omul nu poate sau nu vrea să lupte pentru a se curăți de toate […]