Intervenție de sprijin din partea Mitropoliei pentru medicii și pacienții Spitalului Clinic Municipal Nr. 4 din Capitală

1492

În ziua celebrării „Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, vineri, 22 mai 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate au efectuat o vizită la Spitalul Clinic Municipal Nr. 4 din Capitală.

În cadrul vizitei au fost aduse în dar din partea instituției mitropolitane pentru medicii și pacienții spitalului mai multe echipamente și preparate medicale, dar și produse alimentare. Instituția a fost aprovizionată cu un număr suficient de cutii cu scutece pentru maturi, aparate colectoare de urină, aparate după operații, precum și cu făină, ulei, fructe, și alte lucruri trebuincioase.

Totodată, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au transmis conducerii și personalului spitalului mesajul părintesc de binecuvântare și susținere al ÎPS Mitropolit Vladimir, care este solidar cu personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă de epidemie.

Produsele au fost primite de către Vicedirectorul medical al Spitalului, Dl Ion Purice, care a adresat în cadrul întâlnirii cuvinte de mulțumire și recunoștință Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru susținerea spirituală și ajutorul material oferit în aceste momente de criză și reală necesitate.

O contribuție importantă la susținerea actelor de caritate pentru bolnavi și cadrele medicale din țara noastră o aduce parohia moldovenească din or. Padova, Italia, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, condusă de preotul misionar Vasile Șestovschi.

Spitalul Clinic Municipal nr. 4 este unul dintre cele mai vechi spitale din R. Moldova, datând din anul 1895. Înainte de reorganizarea din 2010, instituția era compusă din mai multe blocuri, având o secție de boli interne, chirurgie septică și chirurgie de urgență. În prezent, Spitalul nr. 4 este prima instituție municipală și republicană care acordă îngrijiri medicale bătrânilor de peste 65 de ani și persoanelor imobilizate la pat în urma unor maladii grave. Spitalul are 3 secții: două secții de îngrijiri geriatrice (ramură a medicinei care tratează bolile bătrâneții) și una de îngrijiri paliative (ameliorarea sau înlăturarea pe termen scurt a simptomelor unei boli incurabile).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
781

Icoana şi moaştele Sf. Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, dar și un chivot cu sfinte moaște din mâna dreaptă a Sf. Prooroc Ioan Botezătorul vor rămâne spre închinare la biserica „Sfântul Cuviosul Dimitrie cel Nou”din Chişinău până la data de 7 ianuarie 2022

La solicitarea credincioșilor, icoana şi moaştele Sf. Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, dar și un chivot cu sfinte moaște din mâna dreaptă a Sf. Prooroc Ioan Botezătorul vor rămâne spre închinare la biserica „Sfântul Cuviosul Dimitrie cel Nou”din Chişinău până la data de 7 ianuarie 2022. Îndemnăm creştinii să participe în următoarea perioadă la sfintele […]