Parohul Bisericii Sfântul Nicolae din Pelinia oferă prânzuri pentru oamenii nevoiași din sat

295

Gospodinele din sat pregătesc cu dragoste mâncarea, care ulterior ajunge pe masa nevoiașilor.

 

„Uitați ce borș bun am făcut, are de toate, gustos l-am făcut.”

„Părintele duce prin sat, împarte la oamenii care nu au cine le da mâncare, nevoiași sunt, că am fost cu el și am văzut în ce stare sunt... Mănâncă și chiar mulțumesc, spun mulțumesc frumos, spun Doamne, părinte, mulțumim că ai ajuns la porțile noastre și ne-ai dat câte o bucățică caldă.”

De două ori pe săptămână, miercuri și vineri, preotul deschide ușa nevoiașilor care așteaptă prânzul cald.

„Atâta bucurie mai avem și noi, ne vede părintele.”

„Vai de capul meu, nici nu m-am gândit că bătrânețea va fi așa de grea cum acum, Doamne Maica Domnului, mă rog zi și noapte. Preotul vine de două ori pe săptămână și mai venea și înainte cu stropitul înainte de Crăciun, vine întotdeauna. – Îl așteptați? Cum să nu îl așteptăm, este duhovnicul nostru de credință.”

Parohul bisericii împarte câte 30 de porții de mâncare, preparate din donațiile credincioșilor, dar și câte o pâine care este donată de un agent economic.

ADRIAN CIOBANU, parohul bisericii „SF. Nicolae” din satul Pelinia, Drochia: „Urmăm calea sfintei scripturi - calea binecuvântării să o faceți și pe cei întristați să-i miluiți. Credincioșii de bună credință contribuie la acest prânz cald organizat de biserica Sfântul Ierarh Nicolae de două ori pe săptămână, ca fiecare beneficiar, cel țintuit la pat, cel care nu are posibilitatea să-și prepare această mică mâncare, să fie o binecuvântare.”

„Aceste zile binecuvântate, calea postului să urmăm și pe cei întristați să-i bucurăm.”

Sursa: tvn.md


Articole postate de același autor
753

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a aprobat instituirea unui nou ordin în cinstea Sf. Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail

Joi, 10 februarie 2022, la Reședința mitropolitană din Chişinău a avut loc prima din acest an ședință a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. În cadrul ședinței, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a aprobat instituirea unui nou ordin în cinstea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail. Proces-verbal NR. 003 din 10 februarie 2022 S-a audiat: Raportul […]