Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, a participat la solemnitatea dedicată Zilei Drapelului de Stat

1149
 

Miercuri, 27 aprilie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, a participat la solemnitatea dedicată Zilei Drapelului de Stat organizată la Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de şedinţă, dl Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului a avut o întrevedere cu reprezentanții cultelor creștine majoritare din țara noastră.

Tot astăzi Vlădica Vladimir a participat, în holul Parlamentului, la Târgul caritabil, de confecţii hand-made, a copiilor din centre de plasament din Republica Moldova. Ierarhul a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia sărbătorii împărătești a Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos care se apropie, apreciind obiectele confecţionate de copii. Mitropolitul a achiziţionat obiecte cu tematică pascală, susţinând, în acest fel, acţiunea de caritate organizată la Parlament.

În debutul şedinţei solemne, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de felicitare, în care a atras atenţia parlamentarilor asupra situaţiei grele economice în care se află majoritatea populaţiei din țară. Totodată, Întâistătătorul s-a declarat împotriva legii antidiscriminare, adoptată încă din anul 2012:

„Și în Mitropolia Moldovei, și a Basarabiei, și catolică, și adventiștii, și baptiștii toți au discutat această temă – minoritățile sexuale. Suntem o țară creștină: 98% au spus atunci că sunt creștini iar 2% care îi susțin pe aceste minorități. Este pentru noi o înjosire să fim egali cu acele două procente”, a declarat Mitropolitul în aplauzele unor deputați din legislativ.

Mitropolitul a mai îndemnat deputații la „unire”, pentru a lucra împreună pentru cetățenii Moldovei, astfel încât să intre în istorie ca cel mai puternic legislativ ce are grijă de oameni.

Notă: La 27 aprilie 1990, în prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S.M, Tricolorul a fost oficializat ca drapel de stat. Pe 23 aprilie 2010, Legislativul a declarat această dată drept „Ziua Drapelului de Stat”.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1116

Preoții militari au participat la festivități consacrate Zilei Drapelului Național

Miercuri, 27 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții militari Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, Prot. mitr. Gheorghe Gavrilița și Iereul Nicolae Andrieș din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării a participat la câteva festivități dedicate Zilei Drapelului Național al Republicii Moldova. Slujitorii Domnului au binecuvântat apărătorii țării și i-au stropit cu aghiasmă, spre […]

Articole postate de același autor
1861

Slujire arhierească în duminica a IV-a din Postul Mare la Mănăstirea Călărășeuca

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în Duminica a IV-a a Sfîntului și Marelui Post, numită a Sfîntului Ioan Scărarul, în mijlocul viețuitoarelor în frunte cu maica stareță, Egumena Eufrosinia și a mulțimii închinătorilor Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, săvîrșind Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Vasile cel Mare. Ierarhului i-a coliturghisit un […]


Foto