O primă culegere de predici semnată de protoiereul Victor Pleşca

1957

De ziua prăznuirii Sf. Cn. Vladimir, după slujba praznicală din Catedrala Mitropolitană, a fost lansată o primă carte de predici semnată de un slujitor autohton, prot. Victor Pleşca din parohia Grătieşti, Chişinău.

Părintele a muncit câţiva ani, selectând miezul fiecărei predici la duminicile de peste an, încercând să realizeze un suport pentru slujitori, dar oferind şi învăţături spre luarea aminte a credincioşilor.

Cartea include peste 50 de predici şi a fost inspirată din însemnările regretatului părinte Anatolie Puşcaşu din parohia „Sf. Haralambie”, Chişinău, care a fost un mentor spiritual pentru autorul cărţii.

Cartea este în format A5, 155 de pagini şi a fost executată tipografic foarte comod pentru utilizarea ei atât în birou, cât şi pentru călători.

În cuvântul introductiv, semnat de către Mitropolitul Vladimir, se menţionează: „… binecuvântăm ca această carte să vadă lumina tiparului, astfel încât predicile să fie spre folosul duhovnicesc al sufletelor care însetează de cunoaştere şi de apropiere de Dumnezeu.”

Cărţile pot fi găsite în parohia „Sf. Treime” din s. Grătieşti, mun. Chişinău.

Pr. Octavian Moşin

pred


Articole Asemănătoare
1725

Apariție editorială. Igor Cereteu, Cartea bisericească în mănăstirile din Republica Moldova

Igor Cereteu, Cartea bisericească în mănăstirile din Republica Moldova. Ediție enciclopedică; consultant și red. șt. Andrei Eșanu; resp. ed. Constantin Manolache; Acad. de Științe a Moldovei, Bibl. Șt. Centrală „Andrei Lupan” (Institut), Inst. de Istorie, Chișinău, ÎS „Tipografia Centrală”, 472 p.  Lucrarea include descrierea a 655 de cărți românești de factură religioasă, tipărite în anii […]

Articole postate de același autor
1979

Vameși, farisei și… noi (Luca XVIII, 10-14)

Evanghelia Duminicii acesteia este importantă prin tonul pe care-l imprimă vremii de acum. Dinaintea noastră stau treptele postirii. Se întrevăd, nu foarte departe, culmile de efort sufletesc la care suntem chemați. Oare postul ne va ajuta mai mult decât gâlceava, decât multa ură ce ne-a cotropit? Mai poți rămâne legat de viață duhovnicească în condițiile […]