O primă culegere de predici semnată de protoiereul Victor Pleşca

2524

De ziua prăznuirii Sf. Cn. Vladimir, după slujba praznicală din Catedrala Mitropolitană, a fost lansată o primă carte de predici semnată de un slujitor autohton, prot. Victor Pleşca din parohia Grătieşti, Chişinău.

Părintele a muncit câţiva ani, selectând miezul fiecărei predici la duminicile de peste an, încercând să realizeze un suport pentru slujitori, dar oferind şi învăţături spre luarea aminte a credincioşilor.

Cartea include peste 50 de predici şi a fost inspirată din însemnările regretatului părinte Anatolie Puşcaşu din parohia „Sf. Haralambie”, Chişinău, care a fost un mentor spiritual pentru autorul cărţii.

Cartea este în format A5, 155 de pagini şi a fost executată tipografic foarte comod pentru utilizarea ei atât în birou, cât şi pentru călători.

În cuvântul introductiv, semnat de către Mitropolitul Vladimir, se menţionează: „… binecuvântăm ca această carte să vadă lumina tiparului, astfel încât predicile să fie spre folosul duhovnicesc al sufletelor care însetează de cunoaştere şi de apropiere de Dumnezeu.”

Cărţile pot fi găsite în parohia „Sf. Treime” din s. Grătieşti, mun. Chişinău.

Pr. Octavian Moşin

pred


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
2804

„Dacă ne-am simțit iertați, ne-am simțit iubiți”

Există ispita unei vieți creștine mecanice. Mă gândesc, în primul rând, la Spovedanie. Intri la Duhovnic, își spui păcatele și greșelile, ți se citește rugăciunea de dezlegare, săruți Crucea și mâna care o ține…și pleci. Faci asta de zeci, sute și mii de ori. Mai mult sau mai puțin, începe să aibă aerul unei rutine. […]


Foto