În Duminica Vindecării orbului din Ierihon, PS Ioan, Episcop de Soroca a liturghisit în Catedrala arhierească din Soroca

290

În Duminica Vindecării orbului din Ierihon (a 32-a după Cincizecime), 30 ianuarie 2022, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în Catedrala arhierească din orașul Soroca.

Biserica Ortodoxă l-a cinstit astăzi pe Sfântului Cuvios Antonie cel Mare întemeietorul și „patriarhul” monahismului creştin (+356).

Reflectând la textul evanghelic duminical, Episcopul Sorocii a subliniat credința puternică și rugăciunea stăruitoare a orbului din Ierihon, precum și mila cea mare a Mântuitorului față de cei aflați în suferință, bolnavi, singuri și cu adevărat săraci.

Orbul din evanghelie ne învaţă să avem credinţă puternică, să stăruim în rugăciune şi să fim recunoscători. Credinţa tare a celui vindecat de orbire trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi, a explicat PS Ioan.

La finalul slujbei, Ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți și a felicitat cu ziua onomastică credincioșii cei care poartă numele în cinstea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
423

În sîmbăta morților, dinaintea pomenirii Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

La 6 noiembrie 2021, în sîmbăta dinaintea pomenirii Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, cînd Biserica Ortodoxă face pomenirea generală a celor adormiți în nădejdea învierii și a vieții celei veșnice,  Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, înconjurat de un sobor de slujitori. […]


Foto