Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

428

Duminică 30 ianuarie 2022, când se face și pomenirea Cuviosului Antonie cel Mare, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii prezenți.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind și despre viața Cuviosului Antonie cel Mare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, dorindu-le tuturor o săptămână binecuvântată.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1547

Ioan-Aurel Pop: „Școala despărțită complet de Biserică este una fără reper”

Președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop, a fost invitatul lui Cătălin Vasile, realizatorul emisiunii „Realitatea la zi” a televiziunii online Prodocens Media. Tema emisiunii a fost „Educația ieri și astăzi – tradiții și perspective”. Academicianul a pledat pentru îmbinarea în școlile publice a achiziției de cunoștințe cu formarea de atitudini și valori. Iar în formarea […]


Foto