Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

668

Duminică 30 ianuarie 2022, când se face și pomenirea Cuviosului Antonie cel Mare, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii prezenți.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind și despre viața Cuviosului Antonie cel Mare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, dorindu-le tuturor o săptămână binecuvântată.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
610

Duminica Pogorârii Duhului Sfânt la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii), Preasfințitul Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. Conform rânduielilor tipiconale ale Bisericii, imediat după încheierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită Vecernia pentru a doua zi, numită și Vecernia „Plecării genunchilor”, fiind încununată cu […]