A început prima vizită irenică a Patriarhului Kirill în Albania

2198

Preafericitul Părinte Patriarh Kirill al Moscovei a ajuns sâmbătă după-amiază pe aeroportul internațional Maica Tereza din Tirana unde a fost întâmpinat de Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei și de alți membri ai Sfântului Sinod.

Preafericitul Părinte Kirill vizitează pentru prima dată Biserica Ortodoxă Albaneză de la alegerea sa ca Patriarh al Moscovei.

Programul vizitei irenice include coliturghisirea alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Albaneze care va avea loc duminică, 29 aprilie, la catedrala Învierea Domnului din Tirana.

Tot duminică va avea loc lansarea traducerii în limba rusă a unui volum semnat de Arhiepiscopul Anastasie, la care va participa delegația Bisericii Ruse.

Pentru luni, 30 aprilie, sunt programate întâlniri între Patriarhul Kirill și președintele Republicii Albania, Ilir Meta, precum și cu Premierul Albaniei, Edi Rama.

Patriarhul Moscovei este însoțit de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președintele Departamentului de Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, Arhiepiscopul Serghie de Solnechnogorsk, administratorul parohiilor rusești din Asia de Est și Sud-Est, Protopresbiterul Igor Yakimchuk, Protopresbiterul Andrei Bondarenko și Pr. Alexandru Volkov din partea serviciului de presă al Patriarhiei Ruse.

Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse a fost primită oficial la Catedrala din Tirana unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Potrivit site-ului oficial al Bisericii Albaniei, în cuvântul de bun venit, Arhiepiscopul Anastasie a făcut referire la momentele dificile prin care a trecut Biserica Albaniei în perioada comunistă.

„Cu iubire frățească, cu toată inima și cu mare onoare vă primim astăzi Sfințite frate Kirill, Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii”, a spus sâmbătă Arhiep. Anastasie.

„Din adâncul inimilor noastre ne dorim ca prin mijlocirile și cu inspirația Sfântului Chiril al cărui nume îl purtați că continuați să aduceți contribuția eclezială a Preafericirii Voastre cu înțelepciune de la Dumnezeu și cu insuflarea sa”.

Patriarhul Moscovei a mulțumit Arhiepiscopului Anastasie al Tiranei pentru primire și i-a apreciat eforturile depuse pentru renașterea Bisericii Ortodoxe Albaneze.

sursa http://basilica.ro


Articole postate de același autor
6318

Educație alimentară – Greșeli frecvente de alimentație

Cel dintâi păcat al omului a fost neascultarea, după cum bine știm. În raport cu ce? Cu mâncarea! Omul nu s-a putut înfrâna de la mâncare! Și cel mai interesant este că știința demonstrează că această neînfrânare în ce privește mâncarea aduce omului boli și suferințe de tot felul. Iată, deci, câteva greșeli pe care […]