ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei

602

În cadrul manifestărilor dedicate Hramului municipiului Orhei, eveniment ce a avut loc luni 8 noiembrie, le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei, Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția esențială la promovarea valorilor creștin-ortodoxe și pentru promovarea imaginii raionului și municipiului Orhei.

Acțiunea a demarat în piața din fața Consiliului Raional Orhei, cu depunerea solemnă de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu, după ce a urmat mesajele de omagiere din partea oficialităților.

În cuvintele de de mulțumire ierarhii orheieni au felicitat credincioșii cu prilejul Hramului și i-a îndemnat să urmeze exemplul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ocrotitorul ceresc al orașului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: orhei.md


Articole postate de același autor
727

În Duminica a VII-a după Înviere, ÎPS Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

La 13 iunie 2021, în Duminica a VII-a după Înviere, numită a Sfinților Părinți de la Primul Sobor Ecumenic, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce […]