O clasă de copii s-a împărtășit cu Sfintele Taine la catedrala episcopală din Ungheni

1535

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu buna organizare a dnei profesoare Viorica PANCO, în data de 23 martie 2022, elevii clasei a III-a-B, din liceul municipal ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni, s-au împărtășit cu Sfintele Taine de Viață Dătătoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Elevii au fost spovediți de preotul Nicolai BOIAN, clericul catedralei episcopale, care a avut grijă de buna desfășurare a evenimentului programat. Copiii au primit sfaturi și îndrumări folositoare conform vârstei lor. Participarea la Sfânta Liturghie s-a făcut cu acordul părinților și cu însoțitori.

Biserica oferă putere sufletească, înțelepciune, bucurii sfinte și adevărata educație. „Se adevereşte că societatea nu are decât infime mijloace de apărare în faţa prăpastiei decadenţei umane, bunăoară în ceea ce priveşte proasta folosire a libertăţii în materie de violenţă morală asupra copiilor, prin filme care abundă în pornografie, crime şi groază. Se consideră că toate acestea fac parte din ceea ce numim libertate şi că poate fi contrabalansată, teoretic, prin dreptul pe care aceşti copii îl au să nu se uite sau să respingă asemenea spectacole. Organizarea legalistă a vieţii şi-a dovedit astfel propria sa incapacitate de a se apăra împotriva eroziunii răului…” Aleksandr Soljenițîn

Ne exprimăm bucuria duhovnicească pentru astfel de evenimente și vă încredințăm că un copil care știe a-L iubi cu adevărat pe Dumnezeu, aduce bucurie părinților săi și întregii societăți.

Autor: preot Nicolai BOIAN

Sursa: familiafericita.info


Articole postate de același autor
3988

Rostul postului și iertarea

“Prin post omul se gătește de milă, dar, iertând ocările, el se vădește cu adevărat milostiv. Postirea merge înaintea iertării, dar singură de sine, postirea nu ne mântuiește fără iertare.”   (Sfântul Nicolae Velimirovici)