O clasă de copii s-a împărtășit cu Sfintele Taine la catedrala episcopală din Ungheni

662

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și cu buna organizare a dnei profesoare Viorica PANCO, în data de 23 martie 2022, elevii clasei a III-a-B, din liceul municipal ,,M. Eminescu”, din mun. Ungheni, s-au împărtășit cu Sfintele Taine de Viață Dătătoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Elevii au fost spovediți de preotul Nicolai BOIAN, clericul catedralei episcopale, care a avut grijă de buna desfășurare a evenimentului programat. Copiii au primit sfaturi și îndrumări folositoare conform vârstei lor. Participarea la Sfânta Liturghie s-a făcut cu acordul părinților și cu însoțitori.

Biserica oferă putere sufletească, înțelepciune, bucurii sfinte și adevărata educație. „Se adevereşte că societatea nu are decât infime mijloace de apărare în faţa prăpastiei decadenţei umane, bunăoară în ceea ce priveşte proasta folosire a libertăţii în materie de violenţă morală asupra copiilor, prin filme care abundă în pornografie, crime şi groază. Se consideră că toate acestea fac parte din ceea ce numim libertate şi că poate fi contrabalansată, teoretic, prin dreptul pe care aceşti copii îl au să nu se uite sau să respingă asemenea spectacole. Organizarea legalistă a vieţii şi-a dovedit astfel propria sa incapacitate de a se apăra împotriva eroziunii răului…” Aleksandr Soljenițîn

Ne exprimăm bucuria duhovnicească pentru astfel de evenimente și vă încredințăm că un copil care știe a-L iubi cu adevărat pe Dumnezeu, aduce bucurie părinților săi și întregii societăți.

Autor: preot Nicolai BOIAN

Sursa: familiafericita.info


Articole postate de același autor
1822

A început Postul Nașterii Domnului: De astăzi, vom posti timp de 40 de zile

Potrivit părintelui Ene Braniște („Liturgica generală”, EIMBOR, 1985), acest post este de asprime mijlocie, asemănător celui al Sfinților Apostoli. În mănăstiri se ajunează lunea, miercurea și vinerea până în Ceasul al IX-lea (aproximativ orele 15.00 – 16.00), când se mănâncă hrană uscată sau legume fierte, fără untdelemn. Marțea și joia se mănâncă plante fierte, drese […]


Foto