În Duminica a X-a după Cincizecime Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană din Chișinău.

151

În Duminica a X-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 21 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan de Soroca și vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

La momentul potrivit al Sfintei Liturghii, Episcopul Ioan a rostit un cuvânt de învățătură referitor la pericopa evanghelică duminicală de la Matei, 17, 14-23, care istorisește minunea vindecării lunaticului, de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Hristos vorbeşte despre credinţă şi aminteşte de grăuntele de muştar, ca să arate cât de mare este puterea credinţei. „Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.” (Mt. 17,20)

Mântuitorul Hristos niciodată nu se bucură când credința noastră este puțină și îndoielnică. Fiind într-o astfel de stare, nu putem scăpa de durerile și problemele noastre, cu atât mai mult nu ne putem mântui.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
616

Canonul Sfântului Andrei Criteanul, citit de Preasfințitul Petru, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 16 martie, 2021, în seara zilei de marţi a primei săptămâni din Postul Mare, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, înconjurat fiind de clericii catedralei episcopale ”Sfântul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, a săvârșit slujba Canonului cel Mare a Sfântului Andrei Criteanul. La această slujbă umilincioasă de pocăinţă au participat şi numeroşi […]


Foto