ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sf. Prooroc Ioan Botezătorul din sect. Botanica al capitalei

417

În Duminica a X-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în parohia Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Înainte-Mergătorul Domnului din sect. Botanica al capitalei.

Duminică, 21 august 2022, a fost oficiată prima Sfântă Liturghie de către un Ierarh în această biserică, la primele ore ale dimineții, Mitropolitul a fost întâmpinat călduros de către Părintele-paroh, Teodor Bortă însoțit de un sobor de preoți și enoriașii acestei biserici.

Serviciul Divin a fost oficiat în demisolul bisericii ce poartă hramul în cinstea Sfinților Cuvioși Teodor și Vasilie de la Lavra Pecerska din Kiev.

Înaltpreasfinției Sale i-au coliturghisit Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopop sectorul 2 Chișinău, Prot. mitr. Teodor Bortă, parohul bisericii sus numite împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a decorat pe Părintele-paroh, Teodor Bortă cu Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. III pentru munca colosală depusă la edificarea acestei mărețe biserici, pentru ca și în continuare cu aceiași râvnă să slujească spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Mulțime de copii și maturi s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos după care, Mitropolitul a dăruit tuturor celor prezenți, iconițe și cărțulii de rugăciune spre întărire duhovnicească și amintire a acestui istoric eveniment de astăzi iar mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu medalii și ordine bisericești.

După oficierea Sfintei Liturghii a urmat un Te-deum de sănătate și Slavă lui Dumnezeu pentru toate lucrurile realizate în această parohie.

Cu Binecuvântarea Bunului Dumnezeu și rugăciunile Sfinților Părinți, au fost Sfințite Crucile realizate pentru cupolele bisericii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor