Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș a avut o întrevedere cu dl George Antoun, director regional IOCC (International Orthodox Christian Charities)

667

Secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș, ca urmare a binecuvântării ÎPS Mitropolit Vladimir, a avut, la 4 noiembrie 2022, la reședința mitropolitană, o întrevedere cu dl George Antoun, director regional IOCC (International Orthodox Christian Charities), responsabil pentru Ucraina.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție problemele cu care se confruntă refugiații ucraineni și s-au prioritizat soluții pentru acestea.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă din Moldova a fost alături de refugiații veniți în țara noastră, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

Totodată, instituția mitropolitană, prin intermediul comunităților și a instituțiilor ei social-filantropice, continuă să ofere refugiaților: asistență religioasă, loc de trai temporar, asistență materială și medicală, precum și încadrarea în câmpul muncii a celor maturi, dar și a copiilor, în mediul preșcolar și școlar din Moldova.

La finalul discuţiilor, părintele secretar a menționat disponibilitatea Direcției mitropolitane de a conlucra cu cu misiunea internațională Orthodox Christian Charities, în vederea ajutorării cetățenilor refugiați proveniți din țara vecină.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
222

AVIZ / INVITAȚIE la Conferința ştiinţifică cu participare internaţională – ”Biserica Ortodoxă și implicațiile sale în procesele educativ-culturale din spațiul românesc în secolul al XIX-lea-secolul al XXI-lea”

UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul Istoria Românilor, Universală și Arheologie, Institutul de Istorie, Centrul de Studii interdisciplinare „Silviu Dragomir”, Capela „Întâmpinarea Domnului”, Universitatea de Stat din Moldova, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, organizează Conferința ştiinţifică cu participare internaţională cu tema Biserica Ortodoxă și implicațiile sale în procesele […]